Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Liptov

Diskusná téma K fotke: Liptov

Môj obľúbený kraj, aj keď odtiaľ nepochádzam a ani tu nebývam. Je mi však veľmi ľúto, keď vidím, ako sa tunajšie lesy drancujú, nikto s tým nič nerobí a ešte mi aj zakazujú pohybovať sa mimo vyznačených chodníkov. Veľký Choč (1608 m.n.m.) ani Liptovskú Maru snáď nemusím predstavovať. Na fotke dominujú tri vrcholy: vpravo Končitý vrch (1310 m.n.m.), v strede Demänovská hora (1304 m.n.m.) a vľavo Siná (1560 m.n.m.). Fotené z Poludnice. Z Liptovského Jána cez Sedlo Rakytovicu a Kúpeľ je to ozaj krásna túra divočinou. Každému odporúčam navštíviť.

Jantaara

My sme rozmýšľali, či nebude niečo v tých skalách vo svahu pod vrcholom...a teda ťažko prístupné.

A tie ostatné jaskyne? Vieš o nich niečo?

Nsvetozarov

Jaskyňa Slnečného lúča sa zdá, že sa nachádza hneď pri značke len niekoľko metrov pred vrcholom Krakovej hole, teda aspoň mapa tak hovorí. Obzeral som sa tam dookola, no jediné, čo som videl bola iba rozsiahla kosodrevina. Avšak, približne v tých miestach, kde podľa mapy je jaskyňa, sa nachádza vypílená kosodrevina a konáre sú nahádzané na jedno miesto, takže je to tam viac-menej neprístupné. Môj názor je taký, že sa tam nachádza vertikálny komín do jaskyne a keďže je priamo pri chodníku, tak ho z bezpečnostných dôvodov takto prikryli.

Jantaara

Mne sa na pohľad páčil modrý hrebeň z Iľanova na Poludnicu. Vyzerá menej zarastený stromami. Ale vlastne úsek na Prednú Poludnicu je jeho časť.

Jantaara

nsvetozarov, jaskýň je v tejto oblasti na mape zaznačených hrúza. Nevieš,ako je to ich s dostupnosťou? Napríklad na Krakovej holi Jaskyňa slnečného lúča? To je taký názov, že človeka to priam musí ťahať tam ísť :-)

Nsvetozarov

Jaskyňa je priamo pri chodníku, určite ju neminieš. Na mape je trochu chybne zaznačená, o niečo severnejšie ako v skutočnosti.

Samuraj

Trasu si značím. A k tej jaskyni predpokladám, že vedie chodník, resp. je vyznačený smer ako ju nájsť? Čelovka je u mňa už samozrejmosťou, je to dobrá pomôcka :)

S tými fotkami je to tak, že každý monitor a značka zobrazuje tú istú fotku trošku rozdielne. Mnohí si to vieme porovnať, napr. ako to vidíme doma a v práci..rozdiel býva na počudovanie dosť veľký a citeľný!

Nsvetozarov

Určite tam choď, ak chceš zažiť divočinu. Navrhujem trasu, ktorou som sám išiel: Penzión Limba Liptovský Ján - Sedlo Rakytovica - Kúpeľ - Poludnica - Predná Poludnica - Kamenné mlieko - Sedlo Rakytovica - Hotel Tatrin Závažná Poruba - Penzión Limba Liptovský Ján

Čo sa týka fotky, tak v editore, keďže mám čierne pozadie, sa mi zdala fotka dostatočne svetlá. Tu sa však javí tmavšia, pretože je tu biely podklad. Skús si ju dať na čierny podklad a bude sa ti zdať o niečo svetlejšia. A na túru si nezabudni vziať baterku, ak si pôjdeš obzrieť jaskyňu Kamenné mlieko.

Samuraj

Poludnicu mám poznačenú už asi dva roky. A čo počujem o nej? Len samé chvály a perfiš výhľady. Ale mám to ďaleko, tak jedine urobiť 2-dňový výletík.
Fotka sa mi páči, len by som ju trošku dosvetlil..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok