Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Garmin Oregon 650

Diskusná téma K článku: Garmin Oregon 650

Navigácia Oregon si našla veľa priaznivcov, najmä medzi geokešermi, ale aj náročnejšími turistami, pretože oproti lacnejším modelom eTrex a Dakota poskytuje veľký displej a stále dobrú výdrž na batérie. Zároveň to nie je ešte tak veľké a drahé zariadenie ako Montana, ktorá sa skôr hodí na motorku alebo motorový čln. Oregon je na trhu nejaký ten piatok, a tak nadišiel čas nielen na aktualizáciu, ale rovno na novú generáciu. Vyskúšal som si variant 650 s fotoaparátom a mapou Slovakia TOPO v4 atu sú moje dojmy.

PaliT

Fajn recenzia.
Možno jedno vysvetlenie, ktoré v článku chýba: maximálne rozlíšenie pri fotografovaní je kľúčová vec, ak chce niekto urobiť výraznejší crop nasnímanej fotky. Keďže sa tu používa širokouhlé sklo a nie je možné prizoomovať nejaký objekt, jediná šanca je potom fotku orezať a dúfať, že ešte stále zostane dosť pixelov na prezentáciu. Teoreticky by sa dalo priblížiť predmet tak, že prídem s aparátom až k nemu, ale to sa vždy nedá, prípadne skús dostať tvár na celú obrazovku - výsledkom bude obrovský zdeformovaný nos. Takže odfoť z diaľky a urob crop.
V tomto to 8 mega istí...

Tomaash

Skoda, ze sme sa nedozvedeli, kolko naozaj vydrzi na baterkach, pripadne na clankoch, ktore mavaju o 40% vyssiu kapacitu.

Lubo

Kolko naozaj vydrzi silne zavisi od sposobu pouzitia. Ci len zbieras tracklog a mas zapnuty rezim setrenia baterie (=uplne vypnuty displej) alebo ci geokeskujes, pripadne a ci ti treba aj podsvietenie displeja.
Pri mojom beznom pouzivani som vedel s Garmin batterypackom zvladnut vikendovku na jedno nabitie.

Jjano

Garmin píše, že display je nejaký odolnejší (The screen is strengthened for impact resistance), ale čo to v praxi znamená, to ani srnky netušia.

MatusM

Tomaash, výdrž silne závisí aj od druhu/značky NiMH batérií. Garmin turistické navigácie používam takmer denne od roku 2005 a jednoznačne najlepšie sa osvedčili biele Sanyo Eneloopy 2000 mAh.

Aj po rádovo desiatkach, možno stovkách cyklov spoľahlivo vydržia 8 až 11 hodín (podľa intenzity používania GPS, väčšinou zbieram tracklog, teda GPS je zapnuté nonstop s občasným navigovaním, uložení bodu, prisvietením, fotkou).

Pre porovnanie originálne akumulátory od Garminu (NexCell, 2000 mAh) vydržia 6 až 8 hodín, rovnako tak (paradoxne) novšia generácia Sanyo Eneloop čiernej farby (2400 mAh), ktoré som si chcel otestovať. Pri kúpe ďalšieho balíčka sa ale určite vrátim k bielym.

Na víkendovky chodím s 2-3 pármi.

E-rik

hmm, z tych fotiek som prijemne prekvapeny. Vdaka za ukazky, najma za tie z nie celkom idealnych svetelnych podmienok.

John.sp

Ak je to displej ako na mobiloch tak je nutné mať zapnuté podsvietenie celý čas. Alebo sa mýlim ?

Lubo

@john.sp
Displej nie je ako pri mobiloch. Len vrchna na dotyk senzitivna vrstva je tak ako v mobiloch kapacitna. Vysledok je, ze displej je velmi dobre citatelny bez podsvietenia a dokonca uplne najlepsie na priamom slnku :-). Uvadzam to aj v texte clanku.
Podsvietenie vylepsuje podanie farieb, no nutne na pouzivanie navigacie nie je. Samozrejme ked je tma tak ho treba.

Lubo

p.s. Vsetky foto v clanku su robene bez podsvietenia. Mozes si tam urobit vlastny obraz.

Sawa

Mal som ho dva dni, niečo som ponastavoval, raz som ho vyskúšal vonku a už je na reklamácii. Začal sa sám vypínať, mrznúť a nakoniec sa už nechcel ani naštartovať. :-) Uvidím, aké vyjadrenie príde zo servisu.

Sawa

Už ho mám naspäť tretí deň a zatiaľ sa drží. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum