Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Prúsery na horách

Diskusná téma Prúsery na horách

Z času na čas sa na hikingu objavia, či už v rámci článku, príbehu alebo len tak v príspevku Vaše zážitky z hor ktoré by sa dali považovať za prúser. Chvála bohu zväčša s dobrým koncom. Mne sa napríklad stalo v mojich turistických prvopočiatkoch že som strávil nedobrovoľne 27 hodín na hrebeni NT bez vody. S tých čo som tu zachytil napr. Plazenie sa na Andrejcovu do vyčerpania a podobne. Potom sú aj také zo smutným koncom keď pred pár rokmi našla HS dvoch zamrznutích maďarov niekde nad Čertovicou pričom sa čudovali že to tak dopadlo lebo mali špičkovú výbavu len ju mali v ruksakoch. Pochválte sa aj Vy aby sme sa ostatní mohli poučiť na cudzích chybách.

Kozlík Boris

Endemit k Tvojmu príspevku z 18.11.13: na tvorbu spermií priaznivo pôsobí chlad, takže usudzujem, že Tvoj brat po tom výlete mohol splodiť prinajmenšom dojčatá, ovšem ak si ich v Ramži nerozmrazoval sediac na rozohriatej peci.

ToBo

s tym Jahnacim sa to vcera stalo aj nam, lahko sa da pri troche nepozornosti pokracovat dalej po hrebeni, nastastie zistili sme to po chvilocke :)

Jjano

Toto sa mi tiež páči (a platí to nielen o horách...):
"Chtít vlastnit všechny výstupy, které kolem sebe jako možné vidíte, nejde."

Peter61

Dušan, ake macky si mal ? ja nosim na chodaky 10 hrote...

Dušan Šrenkel

Peter, našťastie len smrečky. Ako to napísal Aďo, našťastie aj ten padajúci zaparkoval o prvé smrečky. Inak by možno pribudla ďalšia tabuľka na symbolickom cintoríne.
Po tejto udalosti som si hneď išiel kúpiť poriadne 12 hroty.

Peter61

Dušan, boli polámané iba smrečky, alebo aj dajeké kosti ?
Btw. keď mačky, tak aj čakan.
alebo ako tu napísal Milan: " macky + cakan + viem, co s tym zelezom mam robit :-) "

Aďo.4

Dušan ,keby ten rútiaci sa turista dole nezaparkoval na prvých smrečkoch,tak by to malo iné následky..Jasné,že aj teba ohrozoval..Ale našťastie všetko dobre dopadlo...

Endemit

Eric akože na blind? Mohol si ísť len dole! :-)

Dušan Šrenkel

V marci tomu budú dva roky, čo sa mi stal asi najväčší prúser na horách. Schádzali sme z malofatranského Suchého smerom na chatu pod Suchým. Bolo slnečno, južná strana mokrý sneh, zato severná komplet ľad. Mal som síce mačky, ale keďže som prvýkrát takto schádzal, mal som čo robiť sám so sebou. Asi 30m pod vrcholom sa začal na mňa rútiť jeden turista bez mačiek ani palíc. Pošmykol sa. V tom momente mi inak lepilo. Našťastie sa mi podarilo ako tak uskočiť. Stačila by sekunda, možno dve a vrazil by do mňa. Čo by sa mohlo stať radšej si ani nepredstavujem. Navyše to bolo v tom čase, keď na Chopku zahynuli v jeden deň traja ľudia. Tiež to tam bolo ľadové.

Eric

merhorn: Highpoint. Uz niekolkokrat prelepene stale funguju :)))
tarazed: Tak ja som uz aj "schadzal" Grosovym zlabom z vrcholu Gerlachu a tiez na blind :)))
Sona: :)))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum