Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Plavecký hrad a Klokoč z Plav. Podhradia

Diskusná téma K článku: Plavecký hrad a Klokoč z Plav. Podhradia

Po minuloročnej premiérovej návšteve malokarpatského Klokoča s bohatými porastmi divozelov som jeho návšteve v sezóne kvitnutia neodolal ani tento rok. Síce ma nepotešili správy o tohtoročnom slabšom stave divozelov, aj tak som očakával aspoň príjemnú atmosféru. K tomu som do trasy naplánoval návštevu Plaveckého hradu, ktorý som ešte nenavštívil. V práci sme sa dohodli na výlete značne dopredu, tak stačilo len čakať na slnečnú víkendovú predpoveď. Prvú júlovú sobotu plníme v Trnave auto a ide sa „za horu“, na Záhorie.

Dzakomoo

Dakujem vam za precitanie aj ohlasy :) Elen: podla mna ta titulna vystihuje atmosferu toho kopca.

TomXX

Ak sa nepletiem, tak divozely rastú okolo Hlohovca celkom hojne, včera som ich videl pri Tescu :) Dobre cez 2 metre mali. Aj by som išiel na Klokoč pozrieť, ale zákonitá má za 2 týždne termín, tak radšej už nikam nechodím :)

Vlado z NZ

ešte sa oplatí z Plaveckého hradu si odskočiť aj na hradisko Pohanská, sú tam zvyšky valov, a zaujímavé skalné návršie so starovekou atmosférou...

Dzordzo

Jeden z najkrajších okruhov v M. Karpatoch, ak nie najkrajší, samozrejme aj s prechodom Vápennej. Prešiel som ho veľakrát, je tam snáď všetko - výhľady, zrúcanina, dva krásne vrcholy, skalnatý členitý hrebeň Vápennej, krasové závrty, pekná horská lúka atď. Ale priznám sa k jednej veci, ešte nikdy som nevidel tie divozely naživo, budúci rok to musím znovu absolvovať, musí to byť zaujímavé.

PaliT

Dajako som sa pozabudol a tento rok som divozely nestihol. Ale opisy týchto krásnych miest a návraty na ne sú vítané rovnako, ako úsmevy vysnívanej ženy.

Zdenči

Toto miesto mi v zbierke malokarpatských kopcov ešte stále chýba, hoci som sem tiež v čase kvitnutia divozelov tento rok chystal. Ale veď ešte nie je všetkým dňom koniec...

DanielaM

Teším sa, že ti učaroval práve KLokoč. Je to krásne miesto, kam odporúčam ísť všetkým, kt majú radi nádherné výhľady a pokoj. Je krásny v každom ročom období :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum