Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Korzika – tri via ferraty

Diskusná téma K článku: Korzika – tri via ferraty

Korzika je krásny a pestrý ostrov v Stredozemnom mori, ktorý si turisti spájajú hlavne s obľúbeným trekom GR-20 či kratším Mare a Mare. Keďže my sme sa rozhodli poňať náš výlet koncom leta 2014 skôr rekreačne, hlavné slovo mali pláže a historické mestečká, no do nášho plánu sa dostali aj miestne via ferraty, ktoré dodali dovolenke štipku dobrodružstva a nezabudnuteľné zážitky.

Knor

Zdravim,
Myslim, ze tie zip-liny sa v Rakusku volaju flying-fox a su pomerne bezne. Obycajne sa daju vynechat, ide sa na ne iba v sprievode vodcu, co volaco stoji. Najblizsie k nam su tusim v Johnsbachu v Ennstaler Alpen. Podla obrazku su aj tu: outdoorfriends.at/…/abenteuer…
lenze 59 eur na feratu je na mna trochu privela :-).
Inak, co to bolo za skalu na tej Kozrike?

Aeneus

knor: presne takýmto spôsobom funguje väčšina ferrát na Korzike - raz sa nám stalo, že bol celý „park“ zatvorený, pretože vstup bol len so sprievodcom a musel sa dohodnúť dopredu.

S výrazom flying-fox som sa stretol pri ferrate Konigsjodler. Inak to nazývali aj „Tyrolienne“ - to bude francúzsky. Mimochodom, v popise kladky Petzl Tandem Speed, ktorú nám na jednu ferratu požičiavali, sa píše: Double pulley designed for Tyrolean traverses on cable or rope.
Takže flying-fox bude asi len „marketingový“ názov.

A skala bola asi žula. Sú tam aj vápencové bralá, ale inde.

Tarazed

Taka pekna krajina a tak zasvinena kilami zeleza :(

Knor

Ahoj,

Este ma napadlo ze som "flying fox" videl na Kala Klettersteig (detska) pod Dachstainom z juhu a na Obertraun klettersteig pod Dachsteinom od severu. (Teda z tych ferat, co som absolvoval.) Inak, aj na Koenigsjodler to oznacuju "flying fox", vid:
bergsteigen.com/…/121_Topo_88…

Ak bola skala zula (alebo cosi podobne), tak je jasne, ze na exponovanejsie casti muselo ist zelezo. Tak ci tak, tie feraty vypadaju lakavo. Najviac sa mi pacia tie siete :-).

Vrana

Poprdeli opicie drahy. Ale ze by to boli feraty? Odnikial nikam? Neviem asi tomu nerozumiem.

Knor

Michal, nic si z toho nerob. Aj lezecke cesty casto idu od nikadial nikam (napr v klettergarten). A to ani nehovorim o indoorovych stenach :-D. Proste: "I tak še da i tak še da". Ked nieco mas rad, neni co riesit.

Peter61

Martin, len ta kopa ocele sa obcas dakomu nepaci.....
V ČR su okolo toho dosť búrlivé diskusie . A čo sa týka osádzaní pevných isteni v lezeckých cestách .... ojojoj, kladiva/flexy su v akcii
james.sk/forum_body.asp?pagei…

Vrana

ad Drevenik: diskutovat a hadat sa da donekonecna. Nepoznam historiu a miestne zvyky, ale myslim ze Dreveniku (Raj) preistenie skor prospelo. Osobne som bol milo prekvapeny.

LuboG

krasny clanok, my "ferratujeme" v Rakusku a hlavne v Dolomitoch uz skoro 10 rokov, preto taketo clanky a tipy vzdy potesia. Ked pojdeme najblizsie na Korziku.. :-)
Feraty su popisane opisom, nevies pripojit aj presne GPS ? (meeting point objednania/nastup/koniec)
Super !

LuboG

tak toto je iny full servis.
PS (stopar): nechystate sa niekdo cez vikend odskociť na Korziku ? :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum