Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hohe Tauern – Großes Wiesbachhorn

Diskusná téma K článku: Hohe Tauern – Großes Wiesbachhorn

Tento rok mám asi rok návratov na kopce, kde som bol. Respektíve, ako hovoria bratia Česi „rok sundávaní pytlů“. Po úspešnom výstupe na Großvenediger som sa rozhodol, že sa opäť vrátim na môj dobre známy Großes Wiesbachhorn (3564 m). A veru je mi dobre známy, nakoľko som tam dvakrát v minulosti stroskotal. Ako sa hovorí: do tretice všetko dobré, a tak aj bolo.

Knor

Tak uz sme tam boli. Kedze bol vikend, chata bola narvana na prasknutie. Mali sme vsak velmi pekne pocasie a vystup sa podaril. Bracekovu gebulu sme nedali, zato v sobotu sme sa vysantili na feratach v strede priehradneho muru (co znamenalo niest poriadne tazky batoh na chatu). Prekvapila ma tam skala, ktorou je zvacsa kremenec (rozbija sa to na piesok).

Eric

Tam dalej za "Bracek" hlavou sa pride k paradnej bivakovacej bude. (nebol som, pocul som)

Gazod

Pekne, zaspominal som si, ako sme tam boli zaciatkom jula 2014. So synom sme mali stastie na pocasie a dali sme to na prvy raz. Zato v septembri sme zavesili "pytel" na Gross Venediger. Cestou spat z Kaprunu odporucam navstivit rokliny Kitzlochklamm a Liechtensteinklamm. V Kitzlochklamme je aj dost narocna ferata.

Richard Tesar

Smerniky tam neboli, ale bolo to preslapane. Bolo tam viacero ciest, aj z toho vrcholu viedla cesta "niekam" dalej.

Knor

Parada. Aj sem sa raz vyberiem :-).
Inak, z toho sedla pred Zadnou "Bracek"hlavou by sa malo dat schadzat na JV k Schwarzenberghutte. Boli tam nejake smerniky alebo cosi ine vyznacujuce cestu?

Adina

Keď som dostala tento rok dovolenku, vybrali sme Kaprun. Jeden z výletov bola práve priehrada Mooserboden. Bola som z celej trasy od parkoviska po priehradu fascinovaná. Z hôr, z ľudskej vynaliezavosti, z pohybu v tuneloch a celou cestou autobusmi, strašne som sa bála (mali sme so sebou deťúrence, preto bus), z úžasnej krajiny. Prechádzajúc priehradným múrom som si všimla vysoko na skalách chatu. Netušila som o akú chatu ide, no túžba ísť hore bola veľká. Až doma som to miesto preštudovala. Úžasné.
Článkom si pripomenul tie krásne chvíle. A možno niekedy aj chata bude :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum