Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Lučenec VF

Diskusná téma K fotke: Lučenec VF

Šliapajúc do strmého kopca som rozmýšľala, z čoho vlastne vznikol názov Lučenec, keď jeden a známejší je aj na južnom Slovensku. Až po chvíli mi trklo, že je lúčny. Nuž čo, neskoro, ale predsa. Lúk je tu síce dosť - alebo skôr lepšie povedané lúčok - ale sú obkolesené vysokými stromami, takže ponúkajú len obmedzené výhľady na Krivánsku MF a Martinky. Najkrajší je z dlhej lúky pod vrcholom. Mne však opar zahmlieval horizont a ostré protisvetlo neprialo foteniu. Ale svieža zelená tráva priam svietila a s tieňmi vytvárala zvláštnu atmosféru.

Ľubo.P

K názvu: ešte pred niekoľkými desaťročiami tento kopec chlapi zo Sklabine pravidelne kosievali kosami,takže tam nebolo toľko stromov.Boli tam veľké lúky,preto "Lučenec".

Jantaara

Veď som aj mala svalovku a aj na lýtkach! Naťahuje ich tam ako po zjazdovke z Tureckej na Krížnu. :-)

Aďo.4

táto foto mi pripomenula posledné výstupy na tento kopček v rokoch 2010 a 2011..My sme to išli od Skl.Podzámku..Najprv mimo značky popod zrušený lyž.vlek a potom už následne po žltej..Aj s tej strany je to výživný výstup :-D..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Starinou Predbežne mám vymyslenú trasu, ktorá zahŕňa túto červenú, potom modrú z Topole a ešte motanie sa okolo Uliče. Len musí prísť vhodný čas :-)

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Adina k fotke: Vzsušná Prechádzala som okolo v noci. Rozhľadňa je ozaj osvetlená vďaka solárnym panelom na nej.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Na Striebornici Díky Maťo. No to by som netipol, že máš sem namierené aj keď si nakoniec nešiel. Červená "hrebeňovka" je na urobenie si obrazu o tejto časti pohoria fajn a zlák …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma