Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kompaktný úsporný varič s hrncom Primus Lite+

Michal_RK

Pozeral som na neho a pocket rocket je kompaktnejsi, ja ho nosim v esuse a nehrka mi tam, ako ten Karrimor, co som pozeral video. A zavetrie ma - Tri-sectional Windclip™. Avsak proti gustu ziadny disputat.

Peter61

Ten Karrimor Compact Cook System je nieco ako Jetboil, ale 600 g, poctivy liter a stredne kartuse 230 g.
Michal : paketrakit imho zavetrie nema a huci ako diva svina
cascadedesigns.com/…/product

Michal_RK

Ja osobne mám skúsenosť aj s VAR, aj s MSR pocket rocket. Pocket rocket jendoznačne vedie - lepšia stabilita a vstavané závetrie. Vrelo odporúčam.

Lubo

Recenzi sady do kempu bude onedlho :-).

Remy

Sani:
Var2, redukcia a 2 kg Meva :)

Šaňi

Lubo, chcelo by to aj niečo pre nás čo obdivujeme hory z kempu :-D Genesis Base Camp System c

Lubo

PaliT
Áno, hmotnosť je udávaná bez kartuše. Čo sa týka piezozapaľovania, ešte som nemal taký varič, kde by sa naň dalo spoľahnúť. V tomto prípade je ten drôtik háklivý, ľahko sa ohne inam ako patrí a potom to nefunguje, prípadne hrozí odlomenie. Proste kresadlo to istí, robí sa s ním asi najľahšie a funguje vždy.

PaliT

Udávaná hmotnosť 390g bude asi bez kartuše, však?
Osobne som priaznivcom Primus varičov, po dlhých kilometroch na horách, kedy sa sykot a ostatné zvuky varenia stávajú nezabudnuteľnou súčasťou dobrodružstva, nakoniec táto časť výbavy vyslovene priľne k srdcu.
Akurát piezo zapaľovače navrhoval nejaký technik, čo sa bojí ohňa, tak pre istotu nedávajú iskru, aspoň ja mám takú skúsenosť.

Lubo

Varil som v tom vzdy len vodu a tak to nejako umyvat nebolo nikdy treba, takze obal som dolu nedaval. Ide to vsak pohodlne, lebo je na hrnci upevneny suchym zipsom.

Obhorenie nehrozi. Variic nema taky velky plamen, aby presiahol von z vymennika. To by bolo dost nehospodarne a tak je to nastavene tak, ze aj pri maximalnom vykone to nehrozi. Aspon teda v jesenny a zimnych podmienkach som sa s nicim takym nestretol a naplno som to pouzival takmer vzdy.

Axel

Ten textilny kondom a najme rucka nema tendenciu obhoriet?
Pri umyvani sa hrniec z toho vybera dufam von...

Lukas

Už mám aj ďalší varič s piezom, zatiaľ vyskúšaný iba do 2400m/0°C vo vetre, tam fungoval spoľahlivo. Keď poskúšam viac, napíšem stručnú recenziu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum