Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Na Krúžku

Diskusná téma K fotke: Na Krúžku

Celá táto oblasť nad obcou Uloža je krajinársky veľmi hodnotná. Poskytuje široké výhľady na okolitú krajinu, v zime je rajom bežkárov, v lete turistov a cykloturistov, na jeseň ju zasa okupujú hubári. A aj v noci je tu čarovne ;)

Mikello

Vďaka za link, opäť som sa niečo nové dozvedel. Musím si nájsť trochu času a sadnúť si k tomu, lebo už ma aj parťáci terorizujú, že ešte nevideli fotky z poslednej túry :-)

Mikello

Dík za info, ja som mal práve NR zapnutú a myslel som, že to tak dlho maká procesor, aj zima tomu tiež určite nepomohla. Možno niečo pridám, keď zistím čo s rawmi :-)

Mato_d

Ahoj.
Napriek tomu, ze baterka do 400D ma malu kapacitu, jej vydrz je prekvapujuco slusna. Samozrejme ze pri dlhych expoziciach ide vydrz dole, ale je to skor chlad, co stahuje jej kapacitu. Teraz v zime je to citelne, aj preto som kupil jednu rezervnu bateriu, ktoru nosim vo vrecku. V teplejsich mesiacoch s tym nemam najmensi problem, spotreba samotnej 400D-cky je velmi mala.
No a redukciu sumu zasadne vypinam, pretoze u tychto nocnych expozicii to znamena, ze potrebujes 2-nasobny cas na jeden zaber. Najprv sa nafoti samotny zaber a potom si fotak presne rovnaky cas exponuje este jeden zaber (cierny) kvoli horucim pixelom. Tie si radsej vyretusujem sam, nez mam tolko cakat. A tiez to viac zerie baterku, samozrejme...

Mikello

Ahoj Maťo, máš odsledované ako rýchlo sa vybíja batéria pri dlhých expozíciách? Prípadne aj s použitím redukcie šumu? Mňa to cez víkend trochu zaskočilo, neviem či to bolo tou zimou, alebo veľkou spotrebou (tiež 400D). Našťastie bolo kde nabiť :-) Vďaka

Denula

Pridávam sa je to nádhera,toto človek musí mať v srdci nielen v oku :o)

Sona

Krasne fotky, take vianocne :-) Mam chut najblizsie sa niekde tulat v noci :-)

Eva

Nadhera Mato. Tato je este lepsia ako "mliecna draha".

Mato_d

Diki!
Toto nebolo az take dramaticke, fotil som to nedaleko cesty, podobne ako predchadzajucu Mliecnu drahu. Ale 3 dni pred tym ma prekvapila skupinka divych svin. Robil som 4-minutovu nocnu fotku Tatier, takze som ticho stal pri fotaku, ked spoza mna pribehlo 12 diviakov. Zastali tak 15m daleko a zacali sa ryt v zemi. Nebolo mi vsetko jedno, vobec o mne nevedeli. Ked ale docvakla uzavierka, strhli sa a nastastie odbehli prec.

Blahola

Koľko máš rokov, že sa takto túlaš po nociach? Pekné fotečky robíš, len čo je pravda!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Starinou Predbežne mám vymyslenú trasu, ktorá zahŕňa túto červenú, potom modrú z Topole a ešte motanie sa okolo Uliče. Len musí prísť vhodný čas :-)

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Adina k fotke: Vzsušná Prechádzala som okolo v noci. Rozhľadňa je ozaj osvetlená vďaka solárnym panelom na nej.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Na Striebornici Díky Maťo. No to by som netipol, že máš sem namierené aj keď si nakoniec nešiel. Červená "hrebeňovka" je na urobenie si obrazu o tejto časti pohoria fajn a zlák …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma