Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Jarovská bažantnica

Diskusná téma K fotke: Jarovská bažantnica

Na cyklo výletikoch medzi Kittsee a Jarovcami neunikol mojej pozornosti lesík, ktorý lákal na prejazd. V letných mesiacoch však tomu dostatočne bránila vegetačná zátarasa a blatisté chodníčky. Na internete som našla zaujímavé informácie, čo zvýšilo môj záujem o návštevu tejto lokality. Návšteva padla na jeseň, keď to vegetácia dovolí. Dovolila a tak som si mohla pozrieť zabudnutú, chátrajúcu krásu, len kúsok od rušnej Bratislavy.

Durosv

:) Trochu som pogooglil :)

Tento most zabezpečoval prechod cez jedno z ramien Dunaja. Toto rameno Dunaja obkolesovalo takmer celý obvod bažantnice. Dnes je rameno vyschnuté, pravdepodobne následkom regulácie toku Dunaja v 19. storočí, občas sa objavia kaluže vody, ktoré presiaknu zo spodných vôd."
dennikn.sk/…/historia-a-osud-…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Starinou Predbežne mám vymyslenú trasu, ktorá zahŕňa túto červenú, potom modrú z Topole a ešte motanie sa okolo Uliče. Len musí prísť vhodný čas :-)

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Adina k fotke: Vzsušná Prechádzala som okolo v noci. Rozhľadňa je ozaj osvetlená vďaka solárnym panelom na nej.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Na Striebornici Díky Maťo. No to by som netipol, že máš sem namierené aj keď si nakoniec nešiel. Červená "hrebeňovka" je na urobenie si obrazu o tejto časti pohoria fajn a zlák …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma