Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kmínek

Diskusná téma K článku: Kmínek

Neďaleko od horského a hraničného priechodu Bumbálka sa nachádza niekoľko horských chát s možnosťou občerstvenia a ubytovania a jednou z nich je Chata Kmínek. Leží vo výške 872 m priamo na hranici ČR a SR. Prvé turistické objekty tu po roku 1918 postavili František a Vincent Kmínkovci. K objektu krčmy pristavil v roku 1948 Vincent Kmínek ubytovaciu časť. V roku 1990 sa tu mal stavať nový hotel, no k jeho realizácii nedošlo. Terajšia chata mala slúžiť ako ubytovňa pre robotníkov a následne mala byť zbúraná. Chvalabohu k tomu nedošlo a od roku 1996 je v súkromných rukách, majiteľ Robo Gajdoš ju zrekonštruoval a neustále ju rozširuje.

Pavol "Chodec" Horvath

Na chate som bol vrucne privitany. Dostal som zadarmo cesnacku. Ked sme sa bavili o mojej ture (dosiel som tam peso z kosic po snp cez velku fatru, ruzomberok, oravsku priehradu a babiu goru) dostal som i lizatka.

Tono

Vyborna chata, ja som bol velmi spokojny!

Boro

Ja som tam jedol úžasnú držkovku. Nezabudnutelné.

Skoko

Zažil som za posledné dva roky na tejto chate dve perfektné zimné sústredenia z futbalistkami FC Union. Personál, majiteľ s rodinou perfektný ľudia, proste miesto kam sa človek vracia s radosťou. A tá kuchyňa no proste fakt nezabudnuteľné.

Bazin

Skvela chata. Pohodovy zasnezeny vikend sme tam prezili. Pre inspiraciu peciatok chtivych prikladam peciatku a aj z ostatnych chat ci hotelov a rozhladne.

Taros

Chatu Kmínek, vřele doporučuji: čistý vzduch, příroda, naprosto vynikající a domácí kuchyně paní chatárky, příjemná a ochotná obsluha pána chatára i s milím popovídáním.
Určitě stojí za navštívení.

FunTTomas

taktiež môžem potvrdiť len pozitívne skúsenosti z pobytu. Mali sme šťastie, že sme boli na chate len my, čo ešte umocnilo veľmi dobrý prístup chatára a jeho ženy, ktorá bezchybne varila.

Janabilesova

Dnes sme navštívili chatu Kmínek pešo s deťmi od Bumbálky, so sánkami. Bola to dobrá voľba, v chate sme mali šťastie na voľné miesto, a tak sme ochutnali výbornú cesnačku a kurací rezeň s varenými zemiakmi. Chutilo. V týchto dňoch je na hrebeni doslova a do písmena bežecký raj, ktorý dopĺňajú krásne výhľady na Lysú Horu, Travný...

Sobi

aj my sme boli tento víkend na Kmínku ubytovaní...bolo super, super varia a ževraj je to najtmavšie miesto v noci..krásne bolo vidieť hviezdy :-) išli sme na bežkách no skôr sme boli sklamaní z trasy, pretože sme stratili stopu pri SKI BÍLÁ a z tadiaľ sme museli ísť peši s bežkami v ruke :-) inak odporúčam :-) Beskydy sú krásne a boli neskutočné výhľady na Malú Fatru a zdalo sa mi, že vidím aj Roháče (ale to som si nebola istá):-D

Janabilesova

Aj 8.5.2019 vo sviatok mali na chate otvorené. Kuchyňa nesklamala, deti potešili pekné magnetky a pečiatka do zápisníka. Z Vyšného Kelčova cez Skalu alebo cez Volársku sa dá urobiť pekný okruh, ktorý zvládnu aj menšie deti, či seniori.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum