Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nocľah na útulni Andrejcová po novom

Diskusná téma K článku: Nocľah na útulni Andrejcová po novom

Útulňa Andrejcová poskytuje prostredníctvom občianskeho združenia Horské spoločenstvo núdzové ubytovanie. Po zvážení všetkých rizík sme sa rozhodli pristúpiť k poskytovaniu nocľahu, keďže chápeme význam útulne ako útočiska pred nepriazňou počasia, na ktorom sú založené všetky horské chaty a útulne. Režim fungovania sme samozrejme museli pozmeniť.

Bobo7

Akosi mi nie je jasné, ako môže byť niekto kto "nechce" zarábať "nútený" spoplatniť nocľah. Ak OZ produkuje nejaké náklady, ktoré si musí pokryť, tak nech preruší poskytovanie služieb a nebude mať náklady...

PaliT

Každá organizácia má fixné náklady, je naivné si myslieť, že zastavením služieb tie náklady klesnú na nulu...

Rbarta

Ako sa dá využiť korona na svoj učelový biznis. 20€ na osobu??? sa mi zdá brutálne prestrelené.Sa mi páči veta "Režim fungovania sme samozrejme museli pozmeniť."
Nemuseli ste ale chceli a to je rozdiel.

Boro

20 Euro za nocľah ? Tak to je pre útulňu už riadna sila.

Peter61
Frfľoši : to si myslíte že nakúpiť dezinfekciu a stany sa dá zo zbierky do kasičky ? Odporúčam vám prečítať si tých 7 položiek a domyslieť si na konci riadku sumu. No a okrem toho si skúste predstaviť, či to bude takto fungovať do júla 2020 alebo do septembra 2021. -)
senzacne.static.s3.upgates.co…
Ade.e

Vidim, ze nielen ja som zostal v pomykove. 20 e za prespatie na U TUL NI. To je asi slovensky unikat, ci je korona alebo nieje.
A pritom sa tam v podstate nasackovali, ze podme spravovat a zrazu uz tam ake palky davaju.
A ked to porovnam s Ramzou, tak som znechuteny. OK, na Ramzi ma nebude cakat pivo ci jedlo, alebo vyhriate lezovisko,ale na to su utulne? Aby tam bol luxus? Nie, preto aby clovek sa vedel kde skryt, ci prespat a nebolo to tam ako v tatranskom penzione?
A nech mi nikto nehovori, ze naklady a blabla. Ramza funguje, funguju ine utulne, tak nech sa z nich nestavaju chaty, lebo niekto chce robit biznis. Uz predtym som nebol nadseny, ze sa tam niekto nasackoval, teraz sa to ukazalo naplno.
Chcel som tam ist prespat, ale vidim, ze radsej pojdem o dum dal..

Mirino

Ja si okrem toho skúšam predstaviť, ako a do kedy to bude fungovať na salaši pod Suchým vrchom, na Mandolíne, na Krátkej, na.... Kedy sa aj tam zjasna zčista zjaví niekto starostlivý a vyvesí cenník.

TomXX

Za všetkú tú dezinfekciu a robotu okolo toho, chápem, akceptujem. Prenájom stanu, chápem, akceptujem. Ak si mám vybrať, či budem na trase Čertovica - Telgárt okrem jedla a vody ťahať so sebou aj stan a/alebo spacák+karimatku, ako by povedal Bohumil Stejskal - tak to já si i připlatím. Nie je to úplne za lacno, ale za ten komfort to aspoň mne stojí.

Marcel.c

...A zazvonil zvoniec, a útulni bol koniec.
Ale vzniká nám tu nový slovenský štandard. Za miesto na palande, kadibúdku a ošpliechanie sa pri prameni vysoliť 20 EUR. Naozaj európsky, ak nie svetový unikát.
Pre porovnanie:
V čerstvo rekonštruovanom Weichtalhause v rakúskom Raxe zaplatíte za noc na POSTELI v 24-lôžkovom lágri 26 EUR, vrátane bohatých raňajok formou bufetu. Štandard je, samozrejme, neporovnateľný.

@tomXX:
tým "komfortom", za ktorý stojí si priplatiť si myslel tú kadibúdku, pričňu na spanie alebo "kúpeľňu" pri prameni?

Lubo

Sprava NAPANTu nebola vo svojej rezii schopna tuto utulnu udrziavat v stave, ktory mnoztvo turistov na hrebeni potrebuje. Skor ci neskor by schatrala ako okolite salase. Ramza k tomu pomaly speje.

Sprava dala do prenajmu tento objekt Horskemu spolocenstvu, ktore sa on roky stara. Zvysili na nej komfort daleko za standard utulne. Treba akceptovat, ze utulna sa meni na chatu. Bude to tak lepsie z viacerych dovodov:

1) Na chod Andrejcovej budu prispievat ludia, ktori ju budu realne vyuzivat. Je to efektivnejsie a spravodlivejsie ako financovanie z verejnych zdrojov.

2) Existuje mensia hrozba ohrozovenia objektu alebo zivotneho prostredia, ked su konkretni ludia resp. zdruzenie zodpovedne za jej chod.

3) Staly hospodar/hospodari budu napomocni aj turistom v problemoch, bude lepsie postarane o chodniky (to uz o Horske spolocenstvo robi tiez roky).

4) Kvalitne chaty na vychodnom hrebeni Nizkych Tatier pomozu rozbehnut cestovny ruch v tejto casti Horehronia. Po Chate pod Kralovou holou nech je to kludne Chata Andrejcova.

5) Viac turistov s batohom znamena viac cestovneho ruchu v buducnosti a to znamena viac ochrany prirody => menej tazby.

TomXX

marcel.c: nie, komfortom som myslel, že si ušetrím nosenie stanu a karimatky.

A z článku mám pocit, že tie pálky za nocľah sú dočasné, kvôli obmedzeniam počtu ľudí na izbu.

Iwanna

Suhlasim s Lubom a dodam, ze trosku asi skoda, ze vedenie KST s Marekom nevedelo dohodnut 50% zlavu pre clenov KST, cim by cena bola max. 10 €. Ale nechcem to tu vytapetovat kritikou KST :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum