Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Budaj chce úplne zakázať poľovníkom loviť medvede

Toono

Chlapec už ľutuje, že to dal na web. Podľa kamaráta ho šopkári zderú z kože. Za to, že stúpil mimo chodníka.

Mirino

Nevie niekto, kde najsť funkčné video z tej Kamenistej? Z FB asi zmizlo.

Peter61

ľubo, to je všeobecne platné o menežmente rizík.
A ešte alpská štatistika z dávnych čias, keď LVS nebol samozrejmosťou:
zasypaných s piepsom vyhrabávali priemerne z 1 m, bez piepsa z 0,75 m hĺbky.

Lubo

Peter61, aj tak plati analogia s freeridom. Spravne odpalenie airbagu tiez nie je prave cinnost, ktora by sa bezne trenovala a nie vzdy sa podari vcas mat airbag nafuknuty alebo moze byt uz medzicasom sfuknuty.

Peter61

@ bikemartin:
" k tomu autorovi videa, mal vo vrecku sprej na medveďa, myslel si, že je v pohode"
V prvom rade ASI ho nepoužil správne. Dačo také, ako keby som po lese nosil za pásom Magnum .45 (naposledy som mal zbraň v ruke na manévroch = posledné veterinárne manévre pred 31 rokmi).

Sona

Suhlas s Martinom. Autor videa sa spraval nezodpovedne voci sebe aj voci medvedovi a este sa tym verejne chvali.

Bikemartin

to video bude hitom internetu, tipujem, že ľudia, čo tomu rozumejú trošku viac ako my tu, preložia do slovenčiny reč tela tohto konkrétneho medveďa.

Ešte k tomu autorovi videa, mal vo vrecku sprej na medveďa, myslel si, že je v pohode. Presne rovnaký modus operandi ako keď freerider lyžuje hocičo hocikedy, veď má airbag na chrbte. Rešpekt k prírode hlboko pod bodom mrazu.

Rc

bikemartin, ano mal stastie, ze maco bol este maly. ale aj on mozno coskoro dorastie a potom mozno zisti, ze aj ten clovek nechuti az tak zle, ako mu to oco vravievali

Peter61

Doktore, trafel ši.
Autor je asi koprológ statický, subsp.vomitus

Rc

Cize prirodzene spravanie medveda niekde na hrebeni tatier je, ze si bude svoje teritorium chranit aj ked to nie je samica s malymi, je to mimo ruje, je to mimo intravilanu. Zaujimave na tom je, ze to bolo na hrebeni tatier, maco sa spraval akoby prisiel do kukuricneho pola na dvore v dedine. Uz ani ta plachost medvedov nie je to co byvalo. Kedysi davno na to odporcovia prilis prisnej ochrany medveda upozornovali, ze to moze prist do takehoto momentu, co im striktni ochranari razne zamietli. Ale ano vtedy to tak bolo, vtedajsi medved by hned usiel, len co by zacitil pach cloveka. Lenze ako vidiet, medved sa meni. A co na to clovek?

Bikemartin

Tak najprv znalec prírody "Už po ceste si všímam pobytové znaky medveďov" a potom ignorant, keď mu nervózny medveď dáva najavo, nech ide do preč a on si točí ďalej. Ale bola to férovka, medveď nemal viac kg ako kameraman. Potom sa to zdieľa na fb, výkričníky, capslock a senzácia je na svete.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum