Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Podhorie Braniska na jar

Diskusná téma K článku: Podhorie Braniska na jar

Pohorie Branisko je známe vďaka najmä starému horskému priechodu a tunelu. No málokto vie, že nielen oddeľuje regióny Šariš a Spiš, ale najmä ma dôsledne severo-južné smerovanie. Jeho hrebeň mám prechodený a aj šarišská časť je mi známa, ale spišská veru nie, a tak ako čerstvý nápad som ho realizoval na jar roku 2019.

Zivan

Pekná túra mojim rodným krajom. Veľmi pekné obdobie si vystihol, kedy tá zeleň lúk je úchvatná. Len toho asfaltu v 1.časti mohlo byť menej, ale je zrejmé, že si si chcel bližšie pozrieť aj tie dedinky po trase.
Len jedna korektúra: vysielač na 20.fotografii je Rudník, nie Dubník.

MisoB

Nevieš bližšie špecifikovať, kade vedie tá žltá medzi Slatvinou a Dúbravou? By som ju doplnil do mapy.

Ade.e

zivan: Dakujem. Toho asfaltu az tak vela nebolo. Su aj horsie tulacky a zase kde niet inej moznosti ako spoznat tie dedinky, tak co sa da robit..
A dik za opravu. Viem, ze je to Rudnik, len furt si ho pomylim s Dubnikom.

MisoB: Nepamatam si poriadne, ale od Dubravy urcite rovno dole po tej naznacenej zvaznici okolo naznacenej vodnej plochy (zdrze), ku krizu a odtial ASI najskor napravo a napojenie na naznacenu asfaltku az ku Slatvine, kde sa zrejme napoji na zltu od Slubice.

Martin knor

A veru, ja som tou cestou z Braniska isiel ked este nebolo tunela. (Odbacal som z nej na Harakovce a cez Zehru som siel do Spisskych Vlachov na vlak.) Aj sa pri mne zastavilo auto. Stara 1203-ka bola narvana tmavsimi spoluobcanmi, no ponukli sa, ze ma vezmu. Bolo to vsak uz len par metrov pred razcestim na Harakovce, a tak som s vdakou odmietol.

Ten kostol v Slatvine vypada nadherne.

Durcek

Asi 100 m pred spojením modrá C a ltou značkou zo sedla Chvalabohu je vľavo v potoku minerálny prameň. Minulého roku tam urobili lavičku, príjemné miesto.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum