Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Štátne lesy TANAP-u vyvážajú ľudí na Sliezsky dom, rieši to kriminálka

Lenkasyrovatkova

Škoda, že Správa TANAPu sa takmer výlučne vybíja na štátnych organizáciách...Keby sa takto obuli aj do súkromných aktivít, prospelo by to ešte viac. Snívam o tom, že táto nevraživosť medzi štátnymi organizáciami skončí a nahradí ju konštruktívna spolupráca...
Vypnite už niekto prosím túto tragikomédiu :(

Peter61

lenkaaaaa, zamrzol mi on/offák , nejde vipnúť.

Stano tibenský

To je niečo strašné,čo sa v Tatrách deje.To nech tam dajú vybudovat rýchlostnú cestu a poriadne velké parkovisko.Aj heliport by bol vhodný.Na to by sa určite peniaze bez problémov našli.Ja by som bol skôr za zbúranie hotela aj ked som v nom bol ubytovaný a bolo vynikajúco.

Boro

No hrozné veci sa dejú v tých Tatrách. Poslankyňa sa okúpala v potoku, Štátne lesy pomáhajú turistom dostať sa na Sliezsky, no to je už naozaj koniec. A potom tí ochranári sa môžu aj ubehať s udaniami a podávaním trestného oznámeni. Čo je po tom, že tí ochranári nikdy nič nevybudovali, o nič sa nestarali . Stačí, keď vedia udávať a žalovať policajtom. Nedávno som kdesi čítal, ako nejaký pravoverný ochranár vysvetloval, že v 5.st.ochrany si nikto a nikdy nesmie utrhnúť ani jednu malinu či nebodaj čučoriedku. Možno, že by pomohlo vybudovať pojazdné popravčie čaty a na mieste strieľať takých previnilcov. Keď už toto vadí, no neviem,neviem. No a títo ochranári sa chcú zmocniť národných parkov. No pane bože ochraňuj pred týmito debilmi.

Lenkasyrovatkova

trochu z inej oblasti, ale tiež národný park. Asfaltová cesta, zákaz vstupu (peší aj na bicykli), ale autá (dosť smradľavé) tam kvôli službám pre turistov jazdia hore dole, podarilo sa im vybaviť nejaké povolenky. Upozornili nás, že či vieme, že sme v národnom parku na neoznačenej asfaltke, vraj v 5. stupni.

Áno, je tam oficiálna cyklotrasa kúsok vedľa, ale je v hroznom stave - šotolina. Toto mi hlava neberie :(

Fangorn

Na Sliezsky sa vždy vyvazali turisti aj horski vodcovia, kde bola inšpekcia doteraz? Najlepšie asi, keby ochranári vyvazali turistov, ideálne na elektromobiloch, to je už nahlavu toto a títo chcú väčšie právomoci, snáď sa im to nepodarí lebo sa už v tatrách vďaka šibnutým ochranárom budu robiť len extrémy. Tiež som nepochopil pointu článku, je to PR alebo bulvár?

Nemrava

Auta nepatria do narodnych parkov. Treba im klepnut po prstoch. Tipujem, ze onedlho budu vozit lenivych turistov aj do Koprovej a Tichej doliny, aj ked, tam sme uz raz stretli takuto dodavku a ine podozrive auta, takze mozno sa to uz deje. Ak z toho chcu spravit lunapark, nech rovno vyvazaju ludi vrtulnikom na stity, aj to by asi bolo u nas mozne, ved staci zaplatit. Pobavil ma vsak ich argument ako pre debilov, ze oni chcu hlavne spristupnit doliny... :D Jasne, takze oni to nerobia pre peniaze, je to len pomoc hendikepovanym ludom, ziadny biznis... :D

Peter61

Fangorn, 31/08/21 16:50 som nalial archívne víno z úrody 2014 aj s diskusiou :

Michal Gercak píše:

  1. septembra 2014 o 7:47
    "Sliezsky dom v minuloch rokoch vyuzival komercny vyvoz turistov, vodcov, ale aj ubytovanych hosti. pred touto sezonou, mu vsak Sprava TANAPu nedovolila vyvazat neubytovanych hosti a ani horskych vodcov. Predpokladam, ze zeleny a cerveny Landrover, ktore ste videli, su vozidla horskych vodcov, ktorym Krajsky urad v Presove povolil vyvazat svojich klientov avsak nie komercny vyvoz"
    (Michal Gerčák aktuálne:
    dennikn.sk/…/?cst=06bd758c9a1… )
    Tibor píše:
  2. septembra 2014 o 21:53
    "Sliezsky dom dostal v tejto sezóne zákaz robiť vývozy pre ľudí, ktorí nie sú ubytovaní na hoteli. Ak chceš vedieť prečo obráť sa so žiadosťou vysvetlenie na Štátne lesy TANAP-u. Samotným vodcom tým vznikol vážny problém, ako dostať klientov na SD dom pretože značná väčšina z nich by po pešom výstupe už nebola schopná dosiahnuť vrchol. Riešilo sa to urgentne vybavením povolení na vjazd na lesnú cestu a zaistením vozidiel (terénnych, ktoré sú podobné ako vozidlo SD – Landrover), ktoré si v daný deň videl."

Táto IMHO podivná dichotómia existuje už x rokov. ALebo zákopová vojna.
napr. ŠL TANAPu.

22.07.2021 07:18

tlačová správa

Mikrobusy opäť pendlujú
Tatranská Lomnica (22. júla 2021) – Po opravách najkritickejších úsekov lesnej cesty z Tatranskej Polianky k Sliezskemu domu bola dnes opäť spustená preprava mikrobusmi, ktorú pre návštevníkov Tatranského národného parku zabezpečujú Štátne lesy TANAP-u.

19.07.2021 15:13

tlačová správa

K Sliezskemu domu po svojich
Tatranská Lomnica (19. júla 2021) – K Velickému plesu sa návštevníci Tatranského národného parku momentálne nevyvezú. Z dôvodu opravy výtlkov je preprava mikrobusmi, ktorú medzi Tatranskou Poliankou a Sliezskym domom zabezpečujú Štátne lesy TANAP-u, od dnešného dňa až do odvolania pozastavená. Práce by mali byť hotové ešte tento týždeň.

Sonin článok :
"Správa Tatranského národného parku sa však domnieva, že „taxislužba” nesúvisí s obhospodarovaním pozemkov"
Možno je to v tom, že ŠL TANAPu nepožiadali KÚ ŽP PO o výnimku. NAHV zrejme požiadali a dostali. K výnimke sa imho vyjadrujú aj dotknuté subjekty, teda IMHO aj Správa TANAPu.

Bulat

Lenka Syrovátková, vidím správne na tvojej fotke, či sa mi to iba marí? Asfaltka so zákazom vstupu cyklistov ba i chodcov, aby si tam mohla autami a dodávkami robiť svoj biznis miestna nomenklatúra? Mám neodbytný pocit, že tieto tatranské prasce mľaskajú pri svojom plnom hránte príliš hlasito a nehanebne.

Lenkasyrovatkova

bulat, prosím Ťa, píšem, že ide o inú oblasť (= NIE TANAP). Je to jeden z paradoxov našich národných parkov. A zrovna tento národný park sa udáva za jeden z lepších prípadov manažmentu (foto je z Sl. raja, blízko vrchu Suchej Belej).

Nezastávam sa ŠL TANAPu, chcem však poukázať na to, že zvláštne pomery sa vyskytujú aj v iných oblastiach. Ale tam to asi robia s posvätením ochrany prírody.... V TANAPe je tak vyhrotený vzťah medzi lesmi a ochranou, že ŠL by asi nikdy od ochrany prírody na niečo také výnimku nedostali, no súkromníci áno.

Fangorn

Peter, u mňa vlastná skúsenosť, že na Gerlachu aj na Sliezskom som bol v rokoch 2018 aj 2019 a čuduj sa svete, vždy som stretol dodávku plnú turistov, či to boli klienti HV alebo klienti hotela to ja neviem, preto som napísal, že na Sliezsky sa vozilo vždy, lebo predpokladám ze to by bola veľká náhoda keby tam tie auta idú práve vtedy, keď aj ja :-)

Fangorn

No však preto vravím, že sa tam vozilo vždy tak nechápem tento článok, iba ako kopnutie si do lesov a podpora inšpekcie a ochranarov, nič iné.
Keby lesy vozili vrtuľníkom turistov na rysy alebo ratrakom na zbojníčku, tak pochopím takýto článok, v tomto prípade fakt nechápem. Teda chápem ze o co ide, len mi to je trochu proti srsti

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum