Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Hodinky s vyskomerom, barometrom a kompasom

Diskusná téma Hodinky s vyskomerom, barometrom a kompasom

Máte s tým skúsenosti? Odišiel mi Suunto Vector, takže zháňam dačo s barumometrickým výškomerom.

Lubo

A cielom je vlastne co? Tento typ hodiniek je tak trochu retro spred 20 rokov. Ked by som chcel tieto funkcie, tak by som uz nepohrdol GPS zaznamom v hodinkach a bud by som vzal Coros Apex alebo ak by som chcel setrit, tak Coros Pace 2.

Peter61

Ľubo, cieľ je na titulke,ale nebránim sa úporne inovácii.
Je pravda, že prvý výškomer som mal pred cca 25 rokmi Avocet za 5 000 SK a takisto ako prvý Suunto Vector chradol na starobu ( na Stredohrot 1 700 m ...)
Druhý Sunnto Vector sa vyparil v septembri takže popri skladacích paličkách idem kúpiť aj výškomer.
Aj Suunto 7 som kukal
sport-conrad.com/…/7-sc-1.html

Lubo

Ja pouzivam Coros Apex Pro uz takmer 2 roky a som spokojny. V GPS rezime vydrzali tot pred dvoma tyzdnami tri velmi vyzivne vysokotatranske tury na jedno nabitie. Bez GPS daju 2-3 tyzdne.

Vyhoda, ktora by teba mohla zaujimat, je meranie saturacie kyslika (SPO2). Ked sa dostanes nad 2500mnm, tak to celkom slusne ukazuje tvoj stav. Na SK vyuzitelne velmi malo, no v Alpach ako by si nasiel.

Viem, ze som sa dostal mimo temu, no come on, je rok 2021 ;-).

Peter61

Ľubo, takto nas**ť ... :-))
Alpy mi nevyšli už tretíkrát.
Qeci:
optický pulzový oxymeter je zaujímavý, ale obvykle nás chodí viac = treba pomerať viacerým ( nie mne). na to je lepší klasický "nechtový".
Ja viem, že je r.2021, veď Petzl Duo a Tikka RXP idem nahradiť Swift RL.

Mato_d

Ja som vyberal medzi Suunto a Garmin. Zvíťazili Garmin Fenix 3, najmä kvôli civilnejšimu vzhľadu a zafírovému sklíčku. No a keďže sa mi nechcelo investovať majland, stavil som na bazos.sk :)

TomXX

Ja som mal Fenix 3 bez HR, predal som, doložil a kúpil Fenix 5 (nie X, ani Pro), ale musel som v lete meniť barometer, lebo bola pretrhnutá silikónová blanka ktorá chráni snímač. Výmena 20€ vo vlastnej réžii, Garmin servis nič také neponúka. Do budúcna by som asi tiež zvážil Coros Apex...

Peter61

tomXX :
ako dlho si používal Fenix 5 do silikónovej havárie ?

Peter61

@ mato_d :ja som bral Suunto Vector čierny tiež kvôli " civilnejšiemu" vzhľadu. R.2016 mi na do potoka v Kyseli odletela otočná ružica kompasu, takže vyzerá trocha ošumšele.
A čo sa týka Suunto Core All Black: tak ako tu napísali šéf = retro spred 20 rokov. Ale .ph vie toho byľku viac o mojich schopnostiach, ako Ľubo.
od výrobcu :
Suunto Core Classicissa yhdistyvät kaikki tärkeimmät ulkoiluominaisuudet, tukeva rakenne sekä mukava elastomeeriranneke. Korkeusmittarin, ilmanpainemittarin ja kompassin säätietoihin yhdistävä Suunto Core Classic on ehdoton apuväline seikkailuihin.

Falcon666

Ja mám Garmin fénix 5X Plus Sapphire a som maximálne spokojný. Používam ich dva roky na VHT, lezenie, skialp a zatiaľ bez problémov.
Otestované aj na 14-dňovej dovolenke pri mori - plávanie, paddleboard, potápanie do cca 9m.
Odporúčam.

TomXX

Peter61: F5 som kúpil z bazošu dvojročné, po záruke, a neviem ako ich bývalý majiteľ trýznil. Moje Fenix 3 mali asi 3 roky non-stop nosenia na ruke (plus hory, more, bazén...) a žiadny problém.

Peter61

@Falcon666 :-) s tým lezením s náramkovými hodinkami mi to nejak nejde. V časoch BRSS=CPN sme horolezca spoznali podľa hodiniek Prim Sport zavesených na krku na červenej repke = tzv. lavínovej šnúre. A na kyseľskej ferate som si zo Suunto Vector odmontoval kompasovú ružicu.
TomXX, díky, už pracujem na retre, povedal by Ľubo. Maskovaný Vector. Výrobca:
"Suunto Core je vytvorený na základe úspechu slávneho modelu Suunto Vector a poskytuje vám presné údaje merané výškomerom, barometrom, hĺbkomerom, digitálnym teplomerom, indikátorom tendencie počasia a digitálnym kompasom"

Bikemartin

ja to retro Core mám 10+ rokov. Prvý kus mi vymenil výrobca tesne pred vypršaním 2-ročnej záruky za nový, bo odišlo tlačidlo pre "backlight". Mám verziu all black, oranžové číslice na čiernom pozadí nie sú veľmi dobre viditeľné, asi by som dnes volil klasicky čierne na bielom pozadí. Na to, aby sa človek dokázal v hmle zorientovať, že kde asi (výška) sa nachádza, stačia.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum