Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mariánske leto v Štiavnických vrchoch

Diskusná téma K článku: Mariánske leto v Štiavnických vrchoch

Vždy, keď plánujem viacdňovú túru, akosi podvedome chcem, aby začiatok a záver bol maximálne vzdialený. Teraz to mením. Nebude to „odkiaľ – kam“. Bude to len „kam“. Cieľom je trojuholník vymedzený obcami Vyhne, Banská Hodruša a mestom Banská Štiavnica. Sieť turistických chodníkov je tu pomerne hustá. Na ich trasách je pár mne dosiaľ neznámych miest. S počasím v období mariánskeho leta nemám zlé skúsenosti. Nočné teploty bývajú príjemné, s bivakom by teda nemal byť problém.

Vladimir.

daulagiri v danom momente som nič nenašiel, už asi ani hľadať nepôjdem. Ide asi o :https://bajkomktajchom.sk/bansky-zavod-alzbeta/

Vladimir.

Dnes som sa na v Televíkende dozvedel, že Elizabeth štôlňa stále existuje. Kde presne v doline pod Jeleňou skalou sa skrýva a prečo som ju márne hľadal neviem.

Daulagiri

Úplne nádherný a vyčerpávajúci opis putovania štiavnickým regiónom. Ja ako domáci by som to lepšie nedokázal. Hoci sa tu v posledných rokoch často túlam pešo aj na bicykli niektoré miestečka z článku som ešte nenavštívil, hlavne tá expozícia bane na konci ma zaujala.
Tento región patrí podľa mňa k tomu najkrajšiemu čo na Slovensku máme.
A krásne fotky musím tiež pochváliť.

Svatopluk Štěpánek

Ahoj Zivan,
Volá sa Banskoštiavnická vodohospodárska sústava, autor M. Červeň, vyšlo 2021, vydal OZ Štiavnické tajchy, malí by mať v Artfore.
S tým H. Fajmonon ako autorom som to doplietol.

Martin knor

Kofola+pivo+kava to je nova pitna dieta? :-D

V Stiavnickych vrchoch sa tulam rad, no najblizsie okolie Banskej Stiavnice s mestom akosi obchadzam. Mozno to tento rok zmenim.

Zaujal ma ten majitel v zavere.

Zivan

Svaťo, tú knihu nepoznám. Môžeš uviesť bližšie info. Ja nám knihu s týmto názvom z r.2018 od autora Michala Červeňa a kol.

Svatopluk Štěpánek

Pekná cesta. Teší ma, že B. Štiavnica a B. Hodruše vstávajú z kolien. Pred okolo 20 - 25 rokmi som tam chodil a B.Š. bola troška ošarpaná ( aj keď jej čaro a charizma boli jasné) a B. Hodruša takmer v havarijnom stave. Toto je nejlepšia pozvánka pozrieť ich po rokoch. Pekné fotky tajchov. Teraz vyšla kniha o banskoštiavnickom vodohospodárskom systéme od istého H. Fajmona

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum