Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Majerova skala, Kráľova skala a Predný Japeň

Diskusná téma K článku: Majerova skala, Kráľova skala a Predný Japeň

Veľkú Fatru som navštívil v jej bralnatej časti na Tlstej a Ostrej a bol som z nej unesený. Neskôr som navštívil hôľnu časť okruhom cez Krížnu, Ostredok a Ploskú a nadobro mi počarovala. Majerovu skalu som si obzeral zakaždým cestou smerom na Donovaly a do okruhu som si túru naplánoval po článku Martina Knora o túre na Predný Japeň na snežniciach.

Martin knor

Pozeram, na Kralovej skale som este nebol. Bude to treba napravit. :-)

Tomas Vohlarik

dakujem za precitanie

Svatopluk - ano vyhlady boli vynikajuce a usek od Kr. Studne po Japen uplne opusteny

gustoh - pobytove znaky som si nevsimol a tak ako ty pred 20 rokmi ani ja som nemal spolocnost :-)

daulagiri - tych Smrekovic je tam ozaj pozehnane, este aj hotel a zotavovna. mohol som tie nad Kralovou studnou ozaj nejak v clanku rozdelit. tu na stranke je ta utulna nazvana ako Koliba nad Kralovou studnou.ja som ten nazov Tava pocul od turistov, ktorych som tam stretol..

Daulagiri

Veľmi pekný okruh po viacerých zaujímavých miestach, V. Fatra je klenot slov. hôr.
Na Krížnej a Majerke som bol tiež minulé leto, na Japňi paradoxne zatiaľ iba v zime pred rokmi. Celý hrebeň Japňov si musím zopakovať buď na jar alebo jeseň kvôli farbám. A to bralo na Kr. studni tiež volám Ťavia skala, neviem kde som to počul, ale vystihuje ho naplno.

Inak by podľa mňa bolo vhodnejšie rozlišovať tie objekty na Kráľovej studni na: salaš Smrekovica a útulňa na Kráľovej studni, lebo prístrešok útulňa Smrekovica na mňa pôsobí dosť mätúco.

Gustoh

Presne tu istu trasu som isiel sam pred 20 rokmi.
Na Prednom Japeni kazdu chvilu na chodniku medvedie exkrementy.
Nestretol som tam ani nohy.

Svatopluk Štěpánek

Dobrá cesta s veľkými výškovými rozdielmi. Malí ste šťastně má výhľady, u Majerovej skaly. Keď som tam bol, bola taká hmla, že sa dala krájať. Ale zasa som sa pošmykol a trieskol sebou na vlhkých kameňoch.
Úsek Úplazy - Predný Japeň je krásný, niekedy až pralesovitý, takmer nik tam nechodí, tak som rád, že som tam vzal aj syna.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum