Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Na Skalisku za rána

Diskusná téma K fotke: Na Skalisku za rána

Aj keď som bol na Volovci už 2 krát, túžil som ho zažiť aj v zime. Podmienky síce neboli úplne zimno rozprávkové a snehu bolo menej ako som čakal.Spoznanie južných svahov a dolín Volovca od Rožňavy v už jarnom počasí však malo svoje čaro. Vrcholom dvojdňovej túry bolo krásne ráno na vrchole Skaliska. Slnko vychádzalo sponad Bielych Skál. Ďalej na hrebeni vidieť aj obe Pipitky.
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Daulagiri

Hej hej, túto zimu som sa vydal do takých končín, kde som v snehových podmienkach ešte nebol, resp. bol dávno. Bola to paráda.

Matobee

Dostaneš sa určite aj v dobrom počasí.

No tu na juhu sa to kúsok dalo čakať, ale nečakal som že ani v 1000 nebude takmer žiadny sneh.
S tou Muránskou je to tiež zaujímavé. Nepovedal by som tam už vôbec.
Tak si si pripomenul ďalšie krásne končiny na Muránskej. Túto zimu máš tuším takú "opakovaciu" po obľúbených miestach. Ľ. Vepor, Kráľova studňa, Voniaca. Parádne miesta. :-)

Daulagiri

Prídem sem naisto opäť, toto je jedno z miest kde chcem mať pekné počko.

2 dni pred tebou som bol na Muránskej (Nižná kľaková, Voniaca), snehu okolo 60 cm +-, ale aj tam už bol odmäk v tej výške. A svahy sklonené na juh už skoro bez snehu aj v 900 m. Proste tieto južné končiny Rudohoria sú už na hrane zo snehom a lepšie to už asi nebude túto sezónu.

Matobee

Spomínam si, že si sem vyrazil. No pravdu povediac ja som na vrchole ešte tiež nezažil skvelú vyditeľnosť. Ale zas nikdy to nebolo najhoršie. Ďakujem.
Tentokrát som čakal hore viac zimnej afmosféry. Ale na moje prekvapenie tu snehu bolo biedne a do 1000 m už takmer žiadny sneh nebol. Snežnice boli "skvelá" voľba.

Daulagiri

Ja som sa sem dostal prvýkrát až minulý rok, ale z fotografického hľadiska tá návšteva vôbec nevyšla, počko bolo na nič. Tak musím dať druhý pokus.
Toto je krásne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Jarná Rumplovská Maťo úplne ti rozumiem, kedže to tu dobre poznáš a sú to tvoje dajme tomu domáce končiny. Chápem to na príklade Útulne na Kráme, neoficiálne na Močaroch, pod Do …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok