Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Z Cisárskej

Diskusná téma K fotke: Z Cisárskej

Už dlhšie som plánoval prejsť modrú turistickú trasu z Utekáča k Trom chotárom. V sedle Pereš som si spravil aj kratšiu odbočku cez Cisársku hoľu k rovnomennému sedlu. Počasie sa na chvíľu vylepšilo a mohol som si pozrieť pre mňa netradičné pohľady na okolité Veporské a Stolické vrchy. Obdivoval som hory od Drahovej vpravo cez zalesnené Býkovo až po rozsiahle pasienky v okolí Ďubákova a svahy Jaseniny.
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Matobee

No snažím sa o to aby bola v rámci možností. :-)
Vačšina trasy medzi spomenutými sedlami je horská lúka a v podstate sa tam dá jednoducho orientovať. Takto na jar bez vegetácie to bolo veľmi prehľadné. Značku som ani nesledoval a išiel po slabšie vychodenom chodníčku/cestičke.
V Cisárskom sedle som bol pred rokom a pol v máji a všade bola krásna svieža zeleň. Teraz mi to prišlo menej záživné. Skorú jar mám najmenej rád z celého roka. Chystám sa niekedy na ešte Slopovo, ale buď v lete alebo na jeseň. Možno sa stretneme pri Chorepe. :-)

Daulagiri

Každý druhý deň v horách, niekedy mám pocit že turistika je tvojou prácou :o)
Pamätám že s Trsťom sme odtiaľto do sedla Pereš šliapali voľne lesom, lebo značenie bolo akési chabé. Chcem sa do týchto končín ešte vrátiť, tiež mám v pláne prejsť si hrebeň od Troch chotárov smerom k sedlu Chorepa.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Janabilesova k fotke: Lúčnaté Javorníky Toto je pekná časť hrebeňa Javorníkov, škoda toho vyrúbaného Chotárneho kopca... Budem zvedavá, či sa na ňom aj niečo vysadí a či niekedy opäť zazelená. Samotná …

nová téma

Komentár

Adina k fotke: Vzsušná Prechádzala som okolo v noci. Rozhľadňa je ozaj osvetlená vďaka solárnym panelom na nej.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Na Striebornici Díky Maťo. No to by som netipol, že máš sem namierené aj keď si nakoniec nešiel. Červená "hrebeňovka" je na urobenie si obrazu o tejto časti pohoria fajn a zlák …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma