Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Týnec nad Sázavou – Prčice

Diskusná téma K článku: Týnec nad Sázavou – Prčice

Dva roky náš život ovplyvňovala pandémia, ale zdá sa, že sa všetko vracia do starých koľají. Organizátori slávneho DP Praha – Prčice mohli konečne po dvoch rokoch zorganizovať jeho 55. ročník. Predchádzala tomu veľká novinka. Na pochod ste sa už nemohli prihlásiť na štarte niektorej trasy, ale museli ste sa zaregistrovať na stránke organizátora, na konkrétnu trasu a hneď aj zaplatiť 40,- Kč. Mne sa to podarilo až s pomocou manželky a štvrtej kreditnej karty. Vybral som si tento rok trasu Týnec nad Sázavou – Prčice.

Martin knor

Ci pana, 45 km, dobra streka! To by som uz nedal. Dobre sa to citalo.

MisoB

Tak je to jasné: Miro šliapal do Prčice... ale občas zakufroval, do Prčic!

Svatopluk Štěpánek

MisoB, ten pochod sa možno ide "do ( tej ) Prčice", ale keď sa niečo nepodarí tak je to "do ( tých ) Prčic, zase se to nepovedlo". Chcelo by to niekoho miestneho, ja to neviem.

MisoB

Sváťo, to sa pýtaš ty Slovákov? :)
Ale je to "ta" Prčice, nie "ty" Prčice. Takže správne po česky je "do Prčice" (veď už Mládek tak spieval), ale na Slovensku bežne chodíme do Prčíc.

Boro

Ty, Sido, daj si kurňa pozor na ten amulet. Vieš si predstaviť o koľko menej Ukrošov tuz mohlo byť keby si ho mal zo sebou ???

Svatopluk Štěpánek

Pripomienka dávnej histórie !
V roku 1971 či 1972 som šiel vtedy najdlhšiu trasu 63 km tj 100.000 českých siah. Som rád, že sa nič nezmenilo a že "Prčice" sú stále také dobré.
Nie som si istý či " sme šli do Prčíc " či "do Prčice". Vie to niekto ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum