Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Stromoradie

Luko

..zamalo :), ešte poradím, že pri doostrovaní používaj čo najmenšie polomery doostrenia, ... čaff

Klf

luko, diky moc. fotim skoro vzdy na automatiku. priznavam, ze som amater, co sa tyka vsetkych tych technickych pojmov, ale budem sa to nejak snazit napravit a vyskusam par fotiek podla tvojho popisu. za tu ostrost fakt diky, uz som si upravil aj dalsie fotky a je to fakt rozdiel. pekny vecer. klf:))

Luko

A ešte jednu vec ti poradím, všimol som si, že clonu máš pri tejto fotke na f/4. Neviem či fotíš na automatiku, alebo ako, ale odporáčam fotiť s prioritou clony a vždy pokiaľ sa dá, tak si nastav clonu okolo f/8 vtedy má objektiv zhruba najlepšiu kresbu a tieš lepšiu ostrosť až po okraje, tiež klesá vinetácia a aberácia.

Klf

zdravim Luko, diky za koment. to som fakt nevedel, ze to musim potom doostrit, pretoze uz sa mi to stalo niekolkokrat a hovoril som si, ze nieco nie je v poriadku. klf:))

P.S.: vidim, ze moj fanusik R opet "zabodoval". :)))

Luko

Fajn, ale po zmenšení treba fotku aj doostriť :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Janabilesova k fotke: Lúčnaté Javorníky Toto je pekná časť hrebeňa Javorníkov, škoda toho vyrúbaného Chotárneho kopca... Budem zvedavá, či sa na ňom aj niečo vysadí a či niekedy opäť zazelená. Samotná …

nová téma

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Starinou Pekne to tam vyzerá, hl. hrebeň Polonín som už navštívil a snáď sa raz dostanem aj do týchto miest.

nová téma

Komentár

Adina k fotke: Vzsušná Prechádzala som okolo v noci. Rozhľadňa je ozaj osvetlená vďaka solárnym panelom na nej.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Na Striebornici Díky Maťo. No to by som netipol, že máš sem namierené aj keď si nakoniec nešiel. Červená "hrebeňovka" je na urobenie si obrazu o tejto časti pohoria fajn a zlák …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma