Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Pamätný dub

Diskusná téma K fotke: Pamätný dub

Veľmi ma zaujímalo prečo je zelená turistická trasa vedená takou okľukou. Pri turistikom informačnom mieste s názvom Pamätný dub som momente pochopil. Mohutný dubisko s obvodom okolo 5 metrov, aký som dosiaľ nevidel rozhodne stojí za dva kilometre po značke naviac.
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Matobee

Tomka v lete to musela byť paráda, keď bol ešte zelený, lebo vyzerá, že už je suchý. Najedol a oddýchol som sa pri ňom aj ja a strávil tu dobrú polhodinku. Stojí za návštevu a leží dokonca na značke. :-)

Veru Tono, keby idem okolo zamyslený s hlavou dolu tak si ho ani nevšimnem. Tiež ma to kus zarazilo, že je takto zanedbaný. Keby leží nad Pezinkom tak je tam denne sto ľudí.

Tomáš veru, snáď sa tam ešte vyberiem aj v lete. Alebo možno niekto o pol roka doplní aj letný záber.

FunTTomas

keď sa nepasie a nekosí, tak to rýchlo zarastie. A to nie sú listy na fotke, musí to byť dobrá húština.

Tono

No fakt to tam dobre zarastlo :(

Tomka

Pamätám si ho cca 15 rokov dozadu. Bol nádherný, dobre sa pod ním oddychovalo.
Išli sme k nemu zámerne, lebo na Harmaneckých papierových mapách je označený ako Pamätný dub.

Matobee

Tak to býva "v nezaujímavých" krajoch kde málo kto chodí a pozná. Kde kade sú kadejake 120 ročné lipky chránené, ale ten kto si to 3krát tak zaslúži nie je. :-) Je to statočný kmeť, snád od Mateja Korvína.

FunTTomas

pozerám, že dub nie je chráneným stromom, ale aj tak sa dožil pár storočí. V blízkosti je trojmedzie Meliata, Licince a Gemerská Ves, tak možno bol chotárnym stromom (znakom). Možno aj vďaka tomu sa zachoval dodnes.

Daulagiri

Takéto megastromy ma vždy potešia, rád sa nimi pokochám na túrach.

Matobee

Tomáš oplatí sa tam zájsť. Bolo ich tam viac, ale tento je obor. Podľa mňa je už vyschnutý, ale ťažko takto v zime amatérsky posudzovať.

V článku Prielom Muráňa spred 17 rokov ho Tono vyfotil ešte žijúci. Tam je ešte pekne viditeľný ale teraz je naokolo zarastený trninou.

hiking.dennikn.sk/…/prielom_m…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Na Striebornici Díky Maťo. No to by som netipol, že máš sem namierené aj keď si nakoniec nešiel. Červená "hrebeňovka" je na urobenie si obrazu o tejto časti pohoria fajn a zlák …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Pod Skríželným Veru bolo to neplánované a také sú naj. Hehe. Aj si ja ho zapamätám aj skrz medvedieho incidentu čo sa v ten deň stal a o týždeň zas tu neďaleko, kde sme sa str …

+ 1 ďalší príspevok