Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Prielom Muráňa

Diskusná téma K fotke: Prielom Muráňa

Od mohutných dubov v lokalite Krížne cesty som klesal bezmennou dolinkou popri neznámemu občas miznúcemu potôčiku. Nadšený z divokej, neznámej lokality som sa bližil k Prielomu Muráňa. Na mieste si všímam mohutný tok a okolité väščie a menšie brala, ktoré za tisíce rokov rieka prelomila. V blízkosti sa nachádzajú ruiny bývalej klincovne a viacero bobrami ohlodaných, mohutných listnáčov. Skutočná, južanská divočina, v ktorej som určite nebol posledný krát.
Táto diskusia je k fotke na turistickamapa.sk

Daulagiri

Hej to ticho tu musí byť božské, verím že raz to vyskúšam :-)

Matobee

Maťo mňa tam prekvapila jednak mohutnosť rieky Muráň. Aj pobytové znaky bobra boli dosť zaujímavé a najmä to ticho. Žiadny okupovaný prielom Hornádu alebo Dunajca.

Tomáš obzeral som akú trasu zvoliť, či cez Bretku a jaskyňu Peško, ale tu som si nechal na jar alebo leto. Je to užasné miesto mimo záujmu davov. :-)

FunTTomas

prielom Muráňa je krásne miesto. Nie je síce veľký alebo s ohromujúcimi bralami ako iné prielomy riek, no má svoje čaro. Mám to šťastie, že chodíme merať Muráň(ku) povyše Bretky (kovová lávka), takže odporúčam si prejsť aj miestny NCH k jaskyni Peško i samotnú obec (kaštieľ, ruina kostola, bunker, ľudový dom). Pred družstvom je výdatný prameň a v samotnej obci je kúpalisko, takže sa dá túra urobiť aj v horúcom lete. V prielome je príjemný chládok lesa a schladiť sa dá v bazéne za ľudové ceny.

Daulagiri

Zaujímavá lokalita, už som ju obzeral v mape že možno raz...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Janabilesova k fotke: Lúčnaté Javorníky Toto je pekná časť hrebeňa Javorníkov, škoda toho vyrúbaného Chotárneho kopca... Budem zvedavá, či sa na ňom aj niečo vysadí a či niekedy opäť zazelená. Samotná …

nová téma

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Starinou Pekne to tam vyzerá, hl. hrebeň Polonín som už navštívil a snáď sa raz dostanem aj do týchto miest.

nová téma

Komentár

Adina k fotke: Vzsušná Prechádzala som okolo v noci. Rozhľadňa je ozaj osvetlená vďaka solárnym panelom na nej.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Na Striebornici Díky Maťo. No to by som netipol, že máš sem namierené aj keď si nakoniec nešiel. Červená "hrebeňovka" je na urobenie si obrazu o tejto časti pohoria fajn a zlák …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma