Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rozsutecká osmička z Bieleho Potoka

Diskusná téma K článku: Rozsutecká osmička z Bieleho Potoka

Zimná turistika ma obzvlášť nepriťahovala, vždy som ju priraďoval skôr skialpinistom či bežkárom. Všetko sa však zmenilo pár rokov dozadu, keď som pár zimných túr absolvoval a zapáčili sa mi. Začal som ich plánovať pravidelne a s parťákom Ľubošom sme ich absolvovali viac. Napokon sa nám podarilo nabrať viac skúseností a celkom dobrú kondičku.

Janabilesova

Pekná a vcelku náročná trasa. Palec hore :-). Potešila ma správa, že sú pri zostupe z Rozsutca schodíky. Ktovie, čo vedie niektorých ľudí, nebrať si so sebou v zime stúpacie železá, či nesmeky a radšej sa potom otočiť, ako pokračovať so stúpacími železami ďalej.

Matobee

Tomáš tak si po rokoch začal vnímať krásy zimnej turistiky a obľúbil si si ju. Viem, že si urobil dobre, lebo v zime sú to neopakovateľné zážitky, ktoré sa nedajú porovnať s inými obdobiami. Podľa mňa je zasnežená príroda akú si zažil napr. v minulom článku na Poľane najkrajšia a chytá sa nato už len svieža májová zeleň a októbrové farby. Veľmi mám rád aj tajomné, mrazivé, novembrové počasie.

Čo sa týka túry, dobre ste si dali do tela a zažili aj trošku adrenalínový zážitok pre to všetko čo sa tam dialo. Oba Rozsutce za jeden deň sú slušne aj na leto a v snehu to má iný rozmer. V zime som na spomínaných vrchoch ešte nebol, akurát na Stohu, ale raz sa vyberiem.

Pekné zimné zábery akurát si by som si kukol aj nejakú peknú chalúpku z osady Podrozsutec, keď ju spomínaš. Ale to už len taká čerešnička na torte. :-)

P.S. dobrá náhoda, že sme v sme rovnako „osmičkou“ nazvali dva články po sebe.

Bazin

nadhera, si mi pripomenul minulorocny VRozsutec a Diery v january a z pred 10tich rokov M Rozsutec decembrovy!
Inak na zimnu turistiku a aj vht nedam dopustit!

Tomas Vohlarik

Ahojte, vdaka za precitanie.

Mato - zasmial som sa na tych nazvoch dva krat - ked bol uverejneny tvoj clanok a potom, ked mi Trsto poslal spravu, ze clanok bude uverejneny. Dve osmicky hned po sebe je pekna nahoda :-) chcel som fotit aj osadu, ale furt tam behal nejaky chlapik z traktorom a rusil atmosferu, tak som sa na to vykaslal.

janka - vdaka, ani ja tomu nerozumiem, ze si ludia zo sebou tie pomocky nenosia. nic to nevazi, hodis do batohu a ides. toboz, ked ides na rovnaku trasu, kde sa niekto v rovnakych podmienkach 5 dni pred tebou zabil :-(

bazin - trenujem na tie Rysy :-D

Daulagiri

Inšpiratívny článok, dobrá a v takýchto zimných podmienkach aj náročná trasa myslím. Celkom fajn počásko ste vychytali, akurát škoda že na Veľkom sa zatiahlo.
Na oboch Rozsutcoch som bol iba raz, ešte v lete 2006. Už dlhšie ma láka hlavne V. Rozsutec v zime, snáď budúcu sezónu. Vďaka za pripomenutie tejto mojej túžby :-)

Cemetery

Chodím sem dlouhé roky, vždy je to silný zážitek, ale respektuji každý rok uzávěru chodníku na Rozsutec od 1.3., už tak hodně jako lidstvo škodíme...

Maruška :-)

Martin knor

Ano. Toto je dlhe aj v lete, nieto v zime.

Uz dlhsie som nesiel na ture v mackach a s cepinom. Mozno si nieco naplanujem na buducu zimu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k článku: Tri Vody Prechádzal som okolo 1.5.2024, oddychoval a skrýval som sa tu pred silným slnkom. Prístrešok je pekný, na spanie len v núdzi, ale pred dažďom by mal ochrániť do …

nová téma