Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ľadonhora a Biely vrch - okruh z Lutíš

Diskusná téma K článku: Ľadonhora a Biely vrch - okruh z Lutíš

Strmý kužeľovitý vrch Ľadonhora je najvyšším vrchom dolných Kysúc. Do tisícky mu chýba necelý meter. Vrch a celý priľahlý hrebeň je prírodnou rezerváciou. Samotný vrchol kopca je zalesnený a z hľadiska výhľadov bezvýznamný. Na vrchole Ľadonhory sa v staršej dobe železnej rozkladalo hradisko, z ktorého sa zachovali zvyšky valov v podobe terénnych nerovností. Najkratšia, ale zato veľmi strmá je trasa z Horného Vadičova. Volíme si ju a ešte si k tomu niečo priložíme.

Matobee

Zdeno kvalitná skorojarno túra na kysuckú princeznú Ľadonhoru. Zastihli ste celkom fajn podmienky, ale zas mohlo byť aj lepšie samozrejme.
Poblíž Ľadonhory som sa vyskytol 3 dni po vás. V krásny, slnečný deň sa už viac krát spomenutá hora pekne vynímala.
Na vrchole som bol koncom novembra v pár centimetroch prvého snehu. Strašne nepríjemne sa hlavne zostupovalo, kedže zem nebola zamrznutá a pár centimetrov snehu šmyku len dopomáhalo. Fuj.

Janka, Dušan postrehol som vaše skvelé reakcie v Televíkende. Určite to bola parádna akcia, ktorej príjemná atmosféra presakovala aj cez obrazovky. Nech tradícia žije ešte roky!
Dušan osobne ďakujem aj za info o prekážkach pod Obelcom, kde sa asi tento rok vyskytnem. Nech rátam s časom naviac.

Dušan Šrenkel

Zdravím, podľa toho, čo čítam, tak pod Obelcom evidentne popadalo znovu viac stromov. Tento úsek spolu s Ľadonhorou a hrebeňom Stien sú asi najkritickejšie ohľadom popadaných stromov na Kysuciach. Predtým tam bolo pár stromov spadnutých ale dalo sa to prekročiť, aj chodník bol dobre viditeľný. Keď bude príležitosť, pôjdeme to pozrieť.

Janabilesova

Pekne si popísal výstup na strmú Ľadonhoru, ktorá veru, nikomu nič nedaruje. Dávam do pozornosti, že najbližšiu sobotu 22.4. by mala byť na Televíkende krátka reportáž z veľkonočného výstupu na Ľadonhoru a prechodu Stien, ktorej 32. ročník absolvovala partia (nielen) kysuckých turistov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum