Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Planina Smrečiny

Diskusná téma K článku: Planina Smrečiny

V tieni hlavného hrebeňa Nízkych Tatier a celoslovensky známej Kráľovej hole, ktorá je na dohľad, sa v najvýchodnejšej časti pohoria nachádza krasová planina Smrečiny, ktorá svojím skromným geniom loci ľahko pokorí aj známejšie miesta. Tu sa nachádza turistická chata Smrečiny patriaca KST Spišské Bystré.

Ushba

cirkevný objekt/ kaplnka v SZ časti bola 12.6. zamknutá na kladku

Rc

hej videl som to uz na katastri. cele to tam maju v dlhodobom prenajme nejaki polnohospodari zo spisa. chata nie je na katastri ani zapisana podla mapy

Ade.e

rc
ak spravnec chapem Tomasa, tak zamknuta chata je len pod spravou KST, resp. KST je ako keby najomca, prevadzkovatel. Vlastnik je vraj RKC.

Rc

teda ta otvorena chatka kde sa da schovat pripadne prespat patri biskupstvu a ta zamknuta patri klubu slovenskych turistov?

FunTTomas

úvodník som opravil, text bolo potrebné dopracovať, lebo planina Smrečiny je prevažne vo vlastníctve Spišského biskupstva a turistická chatka je len v správe KST Spišské Bystré.

Ade.e

Bikermartin
Ano, je to galimatias, ale ja zan nemozem. Moj povodny text je dost odlisny...
A teda v uvode a gro clanku je o "turistickej chate", ktora je zatvorena a na spanie je vhodna len veranda.
O cirkevnom objekte je rec az v druhom rade a to je ta buda pri loveckom zamocku. V tom cirkevnom objekte, teda bude sa momentalne da prespat dnu.

Bikemartin

Heňo, po prvej vete som sa stratil. Na fotke "chata patriaca KST", v úvodnom popise "cirkevná chata". Myslel som, že to má KST prenajaté od biskupstva. Potom ďalej čítam o ďalšej stavbe "cirkevný objekt", ale to zas nie je chata. Je mi jedno, kto to vlastní, len je to dosť nejasné v tvojom texte.

Matobee

Ejhaaa ejhaa Heňo. To už hej, niečo na oddych a nocľah na takomto skvelom mieste.
Už som tu zo 2 rôčky nebol ale nejaké mini turistické resty ešte v blízkom okolí mám. Tak sem niekedy zájdem.

Aj si nasadil trošku vyššiu latku týmto o čosi krajším článkom o prístrešku, chate ako bývajú zvyčajne (vrátane mojich.) :-)
Veľmi pekne pofotené.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum