Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Strach alebo zdravý rozum?

Diskusná téma K článku: Strach alebo zdravý rozum?

Posledné dni sa každý deň okolo 16-tej vytvoria búrky a trvajú až do večera. Vstávam teda skoro, aby som stihol do cieľa doraziť pred búrkami a potom len oddychoval pod strechou. Prechádzam cez dedinku Olympiada a smejem sa, že však bola len nedávno v Číne. Podhorím sa postupne dostávam na úpätie kopcov. Medzičasom sa však nad vrchy nasunuli oblaky a začína hrmieť. Nie je ešte ani 10.00 a už je tu búrka!? Tak to sa mi deň dobre začína.

Martin knor

Ty brdo, peso zo Slovenska na Olymp? Musis mat zazitkov na stovky blogov.

Tento opisany mi pripomina moje zaciatky (a nielen zaciatky) v Julskych Alpach. Najprv som musel pochopit, ze to co je v mape uvedene ako znacena trasa nie je trasa toho typu ako u nas. Mozu na nej byt useky lezeckej narocnosti 3, ladovce v istych obdobiach nezdolatelne ani v mackach s cakanom v ruke a podobne.

Paradny blog.

Pavel Forgáč

matobee - veru bunda a dáždnik sa veľmi zišla. Som tam zažil asi aj najhoršiu búrku za moju turistickú kariéru :D.
Bude aj o tom príbeh, aj pár ďalších, kde budem utekať pred búrkami :D.

daulagiri - pripravujem aj ďalšie len nemám moc času písať momentálne, ale postupne to nejak dám dokopy :).

Daulagiri

Naozaj veľmi zaujímavé dni a celý príbeh. Mnohé strasti, ale určite aj slasti, chvíle, ktoré si človek bude pamätať snáď do konca života. To dlhé putovanie Balkánom ti muselo priniesť mnoho zážitkov, ktoré by stáli za reč. Je fajn že si sa podelil aspoň s niektorými.

Úvodná fotka sa páči aj mne.

Matobee

Pavel fíha. Tak vidieť, že som mal o podnebí a počasí v Grécku skreslenú predstavu. Ja že je tam sucho skoro ako v Maroku. :-)

Prekvapivé ale zas blízkosť mora môže robiť svoje ale k tomu by sa už vedel lepšie vyjadriť nejký Tomáš. :-)
Každopádne si mal veselo a bunda, pončo alebo dáždnik sa zišiel.

Pavel Forgáč

Peter61 - bol som tam 31.8.2022 pozriem ten tvoj opis :).

Matobee - z 26 dní čo som bol v Grécku boli v 25 dňoch búrky :D a ešte aj v ten 26 deň som vidiel v diaľke ako sa blýska ale obišlo ma to.
Navyše búrky začali už keď som bol v Kosove. Čiže vyše mesiaca boli neustále búrky. A to vraj minulý rok bola u nás biedna búrková sezóna.
Ja som si tých búrok užil až až :D.

Durosv - ten kaňon smerom do Litochoro je veľmi pekný aj keď tie stúpania po poriadnom výšľape hore na hrebeň moc nepotešia.

Durosv

Na Olympe som bol 2x. Prvykrát sme zostupovali do dedinky Litochoro nekonečnou roklinou v štyridsať stupňových horúčavách, peklo po celodennom výstupe a zostupe. O rok sa situácia opakovala. Vtedy ale kamarát Lučo, nech mu je zem ľahká, začal skákať do vymletých hrncov a tôní potôčika a cesta sa zmenila na perfektnú zábavu.

Vďaka za pekný príbeh.

Jana T.

Zaujímavý príbeh... pekne, pútavo opísaný. Vďaka. ;)

Matobee

Pavel skvelý trip o ktorom som už trošku od teba počul. Lahôdka pre mňa najmä ten sneh v lete takto na juhu a z toho vzniknuté úžasné zábery. Ten úvodný je fakt strhujúci.
Aj mňa by to asi rovnako prekvapilo keby sa tam ocitnem. Prekvapivé aj tie časté búrky. Nečakal by som že tam tak hojne bývajú ale asi vládlo „búrkové“ počasie.
Určite vrcholným zážitkom bolo po nočnom snehu večerné kúpanie sa v mori. Pekne a zaujímavo si to napísal. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum