Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Salatín a Sivý vrch - okruh z Bobroveckej Vápenice

Martin knor

Hlbokou dolinou a dolinou Parichvost som este nesiel. Planoval som to tento rok, no ked som zistil, ze tam jedna burina uz nerastie, akosi som stratil zaujem. Raz ich vsak urcite prejdem.

Cez Skriniarky na Brestovu som siel pred par tyzdnami.

Ján Halaša

Toto je skvelá trasa - aj lúky v Hlbokej doline pod Salatínom sú krásne.

Na úvodnej fotke zo sedielka medzi vrcholmi Salatínu vidno vľavo dole vytvárajúcu sa eróziu. Vznikla asi pred dvomi rokmi. Podarilo sami ju z časti zastaviť kameňmi. Ale keď tade pôjdete, môžete tam prihodiť niektorý z kameňov na fotke vpravo :)

Matobee

Tomáš skvelú turistickú slučku nádhernými končinami si absolvoval. Cez divokú Jaloveckú dolinu som pár krát šiel a na Sivom vrch a Brestovej som už pár krát stál. Akurát tento Salatín som ešte nenavštívil, kedže Západné aj Vysoké každoročne „ochutnávam len po kúskoch.“ Nemenej sa teším na dolinku s čarovným názvom Parichvost. Uvidím či vyrazím v lete alebo na jeseň ako ty.

Pekne zachytená jesenná atmosféra aj keď v dolinách to bolo ešte letné lopúchovo. :-)

Lubo

Toto je jedna z najkrajších tur, ktoré sa dajú z liptovskej strany vymyslieť v Západných Tatrách. Jedna z mála trás, kde je relatívne málo ťažby. Aj vďaka tomu, že Jaloveckú dolinu sa podarilo ochrániť. Top lokalita 🔝

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum