Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Turca do Rajca na dvakrát

Diskusná téma K článku: Z Turca do Rajca na dvakrát

Na obľúbenú turistickú lokalitu Martinské hole, ktorá očarí v každom ročnom období, sa dá prísť rôznymi trasami a z rôznych smerov. Počas rokov som tu bol viackrát a postupne som spoznával jednotlivé výstupové trasy. Medzi posledné som si nechával perličku v podobe tiahleho hrebienka Skalky, ktorý z článku legendárneho „To muši tímu“ a tiež fotiek autorov a fotografov portálu pôsobil nesmierne lákavo.

Martin knor , 1 reakcia

Na zimne hole mam pekne spomienky, ked sme si ako deti robili tunely v snehu pod spadnutymi stromami. Zasnezene obrazky v lete potesili.

Matobee

Martin Knor ďakujem. Tak si si kúsok zaspomínal na mladé léta. No bývalo vtedy určite viac snehu, hlavne v nižších polohách a aj sa asi dlhšie držal. Zimné zábery veru dobre padnú v týchto horúčavách.

Nemal som k tým tunelom ani ja ďaleko v ten zimný deň. Ale nejakými „bránami“ zasneženej kosodreviny som prešiel aj ja. Škoda že som neurobil viac záberov ako som sa prebíjal, ale mal som dosť čo robiť , aby sa mi sneh nedostal tam, kde som ho nechcel.

Tomas Vohlarik , 1 reakcia

hmm Mato ty davas ludom cervika do hlavy.. Skalky pridane do planov :-)
v poslednej dobe pri citani tvojich clankov zazivam deja vu, bud som na miestach o ktorych pises bol pred tebou alebo po tebe.

Matobee

Tomáš hehe no môže byť. Tam sa veru určite vyber niekedy.

Sranda keď to máš so mnou takto. Snáď sa dakedy aj stretneme takto náhodne na túre. :-) Nebolo by od veci.

Tomas D , 4 reakcie

Mato, pekny clanok a paradne fotky, vidno ze si sa ozaj trafil do dobreho pocasia.

Klobuk dole za spravne rozhodnutie, pocas zimneho prechodu. Aj na sebe viem, ako tazko sa robia tieto rozhodnutia, telo vie ze by to dalo, ale hlava musi nachvilu zapnut a byt rozumna - hory su hory :) Ani ten zimny pochod by som nenazval za neuspesny - bol si predsa na kopci

Inak nevies ako je to s tou Chatou Javorinka na Martinkach? Zvazujem ze by som zenu zobral na jesen hreben Lucanskej, z Fackovskeho na Strecno a spali by sme na tej relativne novej chate - ale nikde som nenasiel ziadne info, ci je treba sa rezervovat, ci treba izbu alebo staci spacak a tak, proste nejake info :)

Matobee

Tomáš díky. Boli to veru skvelé dva dni. Samozrejme ako fanúšikovi zimy ma najviac zaujal ten decembrový.
Dal som vtedy prednosť kamarátovi pred splnením trasy a veru nebola to neúspech ako si vhodne poznamenal. Však sme zažili krásny deň ako z katalógu.

Júnový výšlap bola zas totálna pohoda až na poslednú hodinku na autobus. Podmienky neboli úplne dokonalé ale zďaleka nie ani najhoršie. Páčilo sa mi nadmieru ako je vidieť z textu. :-)

Fuuu o chate Javorinka som jedného času aj ja niečo zháňal a je nejaká tajomná. Tiež som vtedy veľa nezistil na internete. Neviem ti poradiť. Snáď sa niekto miestny alebo znalý "Martiniek" ozve, možno Laco.

Tomas Vohlarik

Tomas tu su info o chate, poslal som ti ich aj emailom.

Prevádzka
je od 08.00 do 21.00, resp. po dohode s chatárom. V chate sa nachádza reštaurácia s výčapom, jedlo
podľa dennej ponuky, wc, 2 x sprcha. Chata disponuje piatimi izbami na prespanie, ktoré sú rozložené
nasledovne: 2 izby po 8 lôžok, 1 izba so štyrmi lôžkami a 2 izby s dvoma lôžkami. Celá chata je
nefajčiarska, za stanovanie pri chate sa platí poplatok 5 €/noc.
Na chate je možné doplniť si vodu do vlastných zásob.
Cena:
20 €/noc za 8 a 4 posteľovú izbu na jedného
50 €/noc za dvojposteľovú izbu
Kontakt: chatár Miňo (predtým pôsobil na Chate pod Chlebom), kontakt len cez sms: 0905511266

Pavel Forgáč , 1 reakcia

Na ten bočný hrebienok Skalka ma nikdy ani nenapadlo ísť. Popritom je tam tak krásne. Vďaka za inšpiráciu. Niekedy sa tam vyberiem.

Poznám ten boj s vlastným mužským egom, či ísť ďalej alebo to vzdať. Nie je to ľahké rozhodnutie. No lepšie je zachovať zdravý rozum.

Matobee

Pavel no je dosť nanápadný a ešte zeleno značený chidník, čo je podľa mňa najviac prehliadaná farba na mapách.
Ale je to veru perlička Lúčanskej časti. Určite sa niekedy vyber. :-)

Mňa som vtedy v zime skôr bojoval s tým, že takéto podmienky tu už nemusím nikdy zažiť. Lebo bolo skutočne dokonale a západ na Skalky by bol toho dňa určite životný zážitok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum