Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chata Javorina na Martinských holiach

Diskusná téma K článku: Chata Javorina na Martinských holiach

Na hrebeni Malej Fatry nie je veľa oficiálnych miest na spanie, priam ich je minimum. Oficiálne stanovať a bivakovať sa dá iba pri chatách, ktoré sú priamo na hrebeni – Chata pod Suchým, alebo k nim treba kratšou či dlhšou trasou zostúpiť – Chata pod Chlebom, Chata Chleb lyžiarskeho klubu Turany, Chata na Grúni, Chata pod Kľačianskou Magurou. Prípadne sa dá spať na rozhľadni Špicák nad Strečnom.

Charlie

V septembri 2021 sme pri prechode hrebeňom Malej Fatry využili pohostinnosť a nocľah na Chate Javorina. Čisté, voňavé izby, toalety, sprcha s teplou vodou, chutné jedlá a v neposlednom rade perfektný chatár Miňo. Ďakujeme, určite sa ešte niekedy vrátime.

Daulagiri

Už nejaký čas rozmýšľam nad zimnými aktivitami v tejto oblasti, ale problém s prespaním ma dosť limitoval. Zvlášť potom čo vyhorel Partizán.
A zrovna dakedy minulý alebo tento rok som narazil na túto novú chatku. Tak vďaka za komplexnejšie info tu na hikingu. Verím že ju niekedy využijem, lebo zimné Martinky ma lákajú.

Matobee

Mám rád túto stavbičku takmer na hrebeni. Neviem prečo ale páči sa mi a rád sa na ňu s pozadím hôr pozerám. Neviem naisto či som bol niekedy aj dnu ale zdá sa mi že áno, ale dosť dávno. Díky za doplnenie dobrého tipu. :-)

Ak by som náhodou v zime zlenivel a nechcelo sa mi bivakovať von, určite využijem. Prípadne pri nejakej náhlej a nečakanej zmene počasia.

TomXX

Zrovna minulý týždeň som išiel okolo hrebeňovku, ale nechcel som sa zdržiavať, tak som sa nezastavil... Vyzerá fajn z fotiek. A toho Partyzána veru škoda. Kúsok poniže kde bol, niekto postavil malý prístrešok z plechov ktoré boli na streche, takže pred nečasom sa tam dá ukryť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum