Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Inaugurácia turistickej poštovej známky

Diskusná téma K článku: Inaugurácia turistickej poštovej známky

V máji som absolvoval tradičný vander, tento raz v Štiavnických vrchoch. Poslednú noc sme spali na Chate Andreja Kmeťa na Sitne a pri výstupe naň od Počúvadla som si pozorne prečítal tabule oznamujúce, že Štiavnické vrchy všeobecne a Sitno zvlášť, sú považované za kolísku európskej turistiky v stredných polohách, ako aj to, že Sitniansky turistický klub vznikol v roku 1860 ako druhý v Európe a vybudoval 129 km turistických chodníkov.

Peter61
kúpil som na Pošte 1 Prešov. Na mensších poštách sa pýtali, či je to zberateľská -)))
Matobee

Miro zaujímavý, pamätný aj prezentačný počin vedenia KST. Pekne ste vymysleli tie výstupy po všetkých štyroch značkách.

Paradoxne a zároveň pre mňa smutné je, že tieto 4 trasy sú to jediné čo som v Malých Karpatoch zatiaľ prešiel. Bol som tam pred 3 rokmi koncom marca a na Kamzíku bol dokonca čerstvý sneh. Spomínam si, že som vtedy miestnym písal, že to tu majú drsné, lebo som mal v pláne posedieť si na čerstvej, jarnej, zelenej trávičke a nakoniec som si sadnúť na zem vôbec nemohol. :-)

Na tom medveďovi na Kamzíku som sa dobre zasmial ale zas nie je to do najbližších rokov úplne vylúčené. Tiež ma pobavia podobné otázky napríklad naposledy v Joviciach pri Rožňave alebo v Modrom Kameni.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum