Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Krížom cez Slovenské rudohorie (Kopráš – Turňa nad Bodvou)

Diskusná téma K článku: Krížom cez Slovenské rudohorie (Kopráš – Turňa nad Bodvou)

Druhá čas môjho náhodného putovania "krížom cez Slovenské rudohorie". V tejto časti budú moje kroky viesť po severnom okraji Slovenského krasu, kde sa na chvíľu dotknem Plešiveckej planiny. Ďalej budem pokračovať cez mesto Rožňava na hlavný hrebeň Volovských vrchov, aby som sa neskôr opäť vrátil do Krasu a ním prešiel až do cieľa v Turni nad Bodvou.

Daulagiri , 1 reakcia

Naozaj parádne putovanie, až teraz som sa dostal k tejto druhej časti.

Ten Slavošovský tunel by som si niekedy chcel prejsť, lebo je to nevšedný a ojedinelý výtvor. Ochtinská jaskyňa je tiež super. Spomenul som si ako sme tam bežali zo zastávky autobusu aby sme stihli vstup a po prehliadke sme zas bežali na bus.
Tým varením v kofole si mi pripomenul moje niekdajšie varenie cestovín v džúse, len ja som si vtedy vôbec nepochutnal :o)
Na Skalisku sme aj my zažili zamračené, veterné a mrazivé podmienky, vymrzli sme do kostí. Zvyšok trasy ešte nepoznám, akurát dnom Zádielskej doliny som šliapal minulú jeseň. Tie Hájske vodopády plné vody sú fakt nádherné.

Inak začiatok mája tohto roku bol ozaj chladný. V tomto termíne som šiel hrebeňovku Javorníkov na Kysuciach a tiež som tam vo víchre slušne vymrzol v prvú noc nad Čadcou.

Pavel Forgáč

Tak k sladkým vločkám sa to ešte celkom hodilo :D.

Celá jar bola pomerne chladná a aj leto bolo zaujímavé. Na jar som mrzol tu a v Česku, cez leto ma neskutočne zlialo v Poľsku a na jeseň som zase totálne zhorel od slnka v Tatrách :D. Všetko hore nohami :D.

Tomas Vohlarik , 1 reakcia

ahoj Pali, zasa raz krasna trasa, precital som obe casti naraz, aby som nezabudol predchadzajucu cast :-)
takisto sa mi velmi paci fotka zo Skaliska - s porovnanim so zelenou na Plesiveckej planine velky rozdiel.

nikde som tu na diskusiach ani v tvojich clankoch nezachytil, ako chodis pobaleny a co jedavas. viem, ze sa snazis chodit nalahko, ale nieco jest a pit musis :-) ak by sa ti chcelo napis aj o tom kratky clanok, lebo zbalit sa do 36 l batoha musi byt veda

Pavel Forgáč

Ahoj, nič špeciálne nejedávam. Väčšinou čo nájdem v obchodoch. Také klasiky ako dobrá kaše, čínske polievky, kadejaké cestoviny a fajn je aj kuskus. Možno dačo spíšem pri dlhých zimných večeroch :D. Ale nie som nejaký super ultralight turista. Určite sú aj ľudia ktorí sa vedia pobaliť oveľa viac naľahko.

Som rád, že sa trasa páčila. Veru bol to riadny rozdiel medzi jarou v nižších polohách a takmer zimnými podmienkami nad 1100 m.

Martin knor , 1 reakcia

Pekne putovanie. Na Gerlasskej skale som este nebol. Planoval som tento rok, ale nakoniec som do Krasu zavital raz iba cestou z vychodu.

Vlocky varene v kofole som este nejedol. Volakedy som kvoli vahe vlacil vlocky, pudingy a pod a snazil som sa varit, ale neskor som to ohodnotil ako zbytocnu stratu casu. Malo to vsak svoje caro.

Pavel Forgáč

Ja som bol tiež odporcom varenia až do tohto roku. No pobaliť sa do 36l batohu na 5-6 dní sa inak nedá ako zobrať dehydrované veci a potom ich uvariť. Takže už sa tomu nedalo vyhnúť :). A plus ďalšia zásadná vec, konečne môžem zbierať hríby na túre a potom si nimi obohatiť jedálniček v lese :). Ale samozrejme zaberá to čas.

DoxaD , 1 reakcia

Paráda, štreka ako Marco Polo a nádherné fotky.
Keď sme pred pár rokmi šli na Volovec z Čučmy a zišli sme do Betliara, tak za Čučmou v lese boli kozy a cap, ktorý tak smrdel, že ešte sme ich ani nevideli, ale pochopili sme ľudovú múdrosť " smrdieť ako cap", na Skalisku bolo vetrisko, že sme sa tam ledva udržali. Tvoja foto z neho je úžasná. Krásna túra, nádherným krajom. Pekne si to zdokumentoval.

Pavel Forgáč

Som rád, že sa páčila aj druhá časť :). To Skalisko je asi celkom veterný kopec ako tak počúvam.

Gusto

Hrad v Štítniku - aj ten kaštieľ je vlastne prebudovaná časť hradu, na ktorej sa zachovali pôvodné okrúhle bašty.
Väčšou atrakciou je však v Štítniku miestny kostol s nádhernými gotickými maľbami.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum