Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Krušné hory a hľadanie Mŕtvej trate

Diskusná téma K článku: Krušné hory a hľadanie Mŕtvej trate

„Roky běží a trať už dávno zarůstá, keře šípků tu rostou v kolejích, smutnej dům, ve kterým nikdo nezůstal, když vagónů pár odjelo posledních…“ pospevujeme si brodiac sa vysokou trávou, preplietajúc sa medzi pavučinami vetiev šípok a bludiskom konárov starých smrekov. Roztrhané mračná tiahnu nízko nad krajom a v tajomnom šere tunelov vytvorených stromami občas nájde cestu slnečný lúč. Rovnako ako my na nepatrných vyšliapaných cestičkách drobnej zveri. A zrazu, ako mávnutím čarovného prútika, sa krajina otvorí a my stojíme na kamennej podpore dnes už neexistujúceho železničného mosta.

Sona

Zaujímavá reportáž aj foto, vďaka.

Martin knor , 1 reakcia

Volakedy davno som tadeto siel natazko. ... Klasterec nad Ohri, Kadan, Hasistejn, cez kopce Chomutov... nadherne spomienky.

Ohladne trati a historie mi napadne Zaksin v severnych Cechach, ale to je Cimrmanovcina :-).

Joko

:-) do Zakšína k hrobu neznámeho železničiara ma ešte kroky nedoviedli, ale takých Cimrmanovčín sa dá nájsť v Čechách dosť :-)

FunTTomas , 2

opäť kvalitný text s tuláckou poetikou. Aj na u nás sa dajú nájsť mŕtve trate. Donedávna sa dali absolvovať napr. Trstená - Suchá Hora, ktorá je pár rokov vyasfaltovaná ako cyklotrasa. Rovnako teraz prerobili zarastenú trať Poltár - Rimavská Sobota na cyklotrasu. Ale ešte dajú nájsť opustené štreky.

Svatopluk

Pre FunTomas: "opustené štreky" : ďakujem za tip Poltár - R. Sobota. Dobrá už dlho opustená je Rákošská Baňa - Sirk, ( Rákosbanya - Szirki Vasút ) aj s mostíkom.

Joko

Díky moc, a vďaka za tip. Poznám akurát nedostavanú trať z Revúcej do Slavošoviec - Slavošovský a Koprášsky tunel či Mníšanský viadukt. Píšem si teda do denníku :)

Tomka , 1 reakcia

Veľmi príjemné čítanie a vďaka za nazretie do histórie.

Svatopluk , 1 reakcia

Tunely vytvorené zo stromov.... .
Pekne napísané.
A ja, žijúci v Čechách, som vďačný za takéto tipy na pekné túry. Tieto kraje nemajú dobrú publicitu, ale najdú sa tam zaujímavé miestá.

Joko

Vďaka veľa. Ak tulák hľadá opustené miesta, tak tie čo nemajú, ako vravíš "dobrú publicitu", sú ideálne. :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum