Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Folkmarská skala – okruh z Kojšova

Diskusná téma K článku: Folkmarská skala – okruh z Kojšova

Niekoľkokrát odkladanú túru na Folkmarskú skalu sa nám konečne podarilo uskutočniť. Vedeli sme, že je to krátky výlet, a tak sme na to potrebovali "lenivý" deň, kedy sa nám nechcelo chodiť veľa a ďaleko. Kojšov je trištvrte hodinky cesty autom, aj keď je pravda, že vďaka niekoľkým prenosným semaforom, ktorými je cesta okolo Margecian posiata, to bolo trošku dlhšie. Každopádne niečo pred deviatou začíname pri kojšovskom obecnom úrade.

Sona

Velmi zaujimavy tip na vylet, o tych Turniskach som vobec nevedela, vdaka.

Tomka

My sme pred dvoma týždňami išli z Kojšova cez Turniská na Folkmarskú skalu a zostupovali sme tak ako odporúča Tomáš.
Ten začiatok, po prejdení mostíka na lúku, bol orientačne trochu problematický, lebo bola vysoká tráva a občas prekrývala chodník, ale potom v lese až po Folkmarskú skalu, sme nemali problém. Turniská celkom ohromili. Je to krásna oblasť.

Martin knor

Skalna brana na Turniskach je jedna z najmasivnejsich u nas. No ked som tam bol, tak to bahnisko pod nou totalne rozryli lesne traktory stahujuce drevo.

FunTTomas

Folkmarská skala je vďačný poldenný výlet z Kojšova a keď sa k tomu pridajú Turniská, tak je to parádna túra. Kto sa chce vyhnúť strmine pri zostupe zo skaly do sedla Zemičky, tak odporúčam pokračovať po žltej (smer Ružín) ku pamätníku SNP mapy.dennikn.sk/?x=21.02531… a traverzovou cestou sa vrátiť na Zemičky.

Pripájam historický pohľad na skalu z Kojšova v 1972 na uetetnofolk.eu/…/DBB286AE.jpg

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum