Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Štátna triangulácia: poškodenie sa trestá, údržba sa neodmeňuje

Diskusná téma K článku: Štátna triangulácia: poškodenie sa trestá, údržba sa neodmeňuje

Turistické značky nemôžu byť na každom chodníku vedúcom do lesa či lokálnom vŕšku, ale niektoré kopce by si zaslúžili aspoň tabuľku miestneho názvu. Niekde si „svoj“ kopec v rámci možností označili z trvácnych materiálov domáci. Inde turisti len tak improvizovane umiestňujú rôzne papierové cedule v obaloch alebo zalaminované, ktoré, samozrejme, v poveternostných podmienkach dlho nevydržia a ich torzá viac špatia ako informujú.

Martin knor , 4 reakcie

Sympaticka iniciativa. Maju tie triangulacne tyce v sucasnosti vobec nejaky vyznam pre geodeziu?

Martin knor

A nie je to zastarale? Ved na to mi stacia presne GPS-suradnice daneho bodu. Nepotrebujem tam mat tyc. Alebo sa mylim?

Rc

Martin, a co ak raz GPS prestane fungovat? Poliaci v poslednom case casto spominaju, ze to GPS na sverovychode krajiny uz nie je to, co byvalo

Lukas_O95 , 2

Čo tak obrátiť sa na GKÚ Bratislava, ktorá geodetické body na území SR spravuje. Som jej zamestnancom, farbu by sme vám vedeli poskytnúť a rovnako aj normu ako sa tie tyče a body (kamene vedľa tyče) majú správne maľovať. Tie červené a biele pruhy by mali byť vždy 50cm dlhé merané od vrchu tyče a kameň by mal mať biely stred a červené lemovanie.

Peter Šufliarsky

Na nikoho sa obracať nebudeme, naším zámerom nie je údržba geodetických bodov, na to si GKÚ Bratislava bude musieť nájsť iných dobrovoľníkov (určite by sa našli 😁 ) ak má záujem podporiť takúto činnosť…

Asi to s nikým nechceme konzultovať a zaväzovať sa k niečomu. Naše výbery miest sú spontánne ide o recesiu, projekt v jednotkách, keď sa nám chce vrátiť na nejaké miesto… náter obnovujeme v rovnakej farbe a pôvodnom rozmerovom rozvrhnutí. Pridáme tabuľku s názvom kopca (“miestneho názvu”) ktorá je demontovateľná.

Radim25 , 1 reakcia

Robíte zaujímavú a záslužnú činnosť, vďaka. Tiež keď idem na nejaký vrchol, rozmýšľam či bude odtiaľ nejaký výhľad, keď nie, tak aspoň tabuľka s názvom vrchu, ktorú si rád odfotím. Keď tam nie je nič, odchádzam trochu sklamaný. Páčia sa mi aj také tabuľky, čo nie sú podľa normy, je to na fantázii daných ľudí, viď foto.

Daulagiri

Veľmi fajná iniciatíva.
Narýchlo ma napadá že sa už dlhšie chystám na najvyšší vrch Žiaru - Chlieviská, tak je dobre vedieť že ma tam čaká tabuľka s názvom :-)

MilanS , 1 reakcia

Čo na tabuľkách znamená údaj vpravo dolu ? Pridelil ho ÚGKK SR?

Fangorn

ďakujem aj ja, narýchlo ma napadne, že mám fotky s tvojimi tabuľkami na Chlieviskách, Kalužnej, Rozhľadni, Bieličie,.... :)

Tomka

Vďaka Peter. Nezvyknem si síce robiť fotky s tabuľkami, ale sa mi páči, keď je kopec označený. Tvoje označenie som videla som videla na Prieložnici, Chlieviskách, Plešivci i Tarbucke. Potešilo.

Matobee

Zaujímavý a najmä pre turistickú verejnosť skvelý počin. Určite ti mnohí poďakujú podobne ako aj uvádzaš v texte. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum