Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zrub Danka pod Dlhým dielom

Diskusná téma K článku: Zrub Danka pod Dlhým dielom

Od prednedávnom predstavených prístreškov pri lesnícko-poľovníckej chate Viliama som pokračoval vyššie na Dlhý diel. Zastavil som sa pri spustnutej zrubovej lesnícko-poľovníckej chate Danke, ktorá však stále môže dobre poslúžiť turistovom cez deň i v noci.

Svatopluk , 2

Martin, Ty si mne pomohol ! Niekedy medzi 1993 - 1997 som šiel z Revúcej do Červenej skaly a vo víchrici som dokonale zablúdil a ocitol som sa pri mne vtedy neznámej chatke. A iba teraz viem, že to bola Danka.
Veru na jej obnovu bysom nejaké EUR poslal.
Pod Stolicou je tých chat viacej: Janka, Skalica, Parajka, Danka, Viliama - poznáte niekto ďalšie ?

Matobee

Sväťo drsný zážitok si mal. Bolo to teda asi v zime predpokladám. Lebo na tvoje pomery, máš dosť široký rozptyl rokov, kedy to asi bolo. A dostal si sa aj dnu? Bola otvorená?

No uvidíme aký bude jej osud. Inak o 100 metrov nižšie je novšia, murovaná chata z konca storočia. Tá je udržiavaná ale zamknutá pre turistov je vhodná jedine kôlnička vedľa. 🙂

Svatopluk

Pozrel som zápisky: bolo to 15.3. 1992.
Celý výlet bol Očová - Báťková ( pod Lomom n/R ) - Šoltýska - Klenovec - Revúca - Č. skala ). Bol to vtedy naozaj drsný výlet, nad Revúčkou padla hmla, začala fujavica aj so snehom. Bol som rád, keď som v s. Harová uvidel padlý silný strom - konečne som si bol istý, kde som. Doteraz spomínam na hodnú bufetárku v bistre Nezábudka ( ? ) pri stanici Č. skala, ktorá aj keď už zatvárala, mňa pustila dnu, dala hutnú teplú polievku. Rozmrzol som až vo vlaku do Brezna.

Daulagiri

Naozaj celkom pekná chatka, bola by z nej vhodná útulnička. Ale ako už bolo spomenuté, obnovujú sa stavby s väčším potenciálom návštevnosti.
Ale vďaka za tip, strecha nad hlavou sa vždy zíde.
Akurát v článku je malý preklep, malo by byť: železných postelí.

Samkoh , 1 reakcia

Zase by sa hodila aj dĺžka cesty odhora.

Matobee

Samkoh máš pravdu. Od Kohúta je to 2,7 km, ale v tomto prípade stačí pozrieť na Hikeplanner, kedže leží asi pár desiatok metrov od TIM Dlhý diel.

FunTTomas , 1 reakcia

fajnový zrubík. Ideálny na zriadenie turistickej útulne, keď sa oň lesáci nestarajú.

Matobee

Tomáš no aj mňa nadchol. Hneď ma napadlo ho ponúknuť k oprave v rámci napríklad brigád PalihoT „dieťaťa“ Slobody pohybu. Tam sa však orientujú/jeme na objekty na frekventovanejších trasách.
Tiež by sa tejto stavbe bolo treba „pozrieť na zúbky“ skrz vlastníctva, pozemku a jeho stavu, či sa oplatí oprava aj keď na prvý pohľad vyzeral zdravo. Ale myslím, že by si to tento objekt zaslúžil. Ako som aj uviedol, že pár hodinová brigáda by mu výrazne pomohla a vlastne hneď by sa mohol stať čistou a fajn útulňou.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum