Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prechod Tribeča zo Solčian do Kostolian pod Tribečom

Martin knor

Okolo kostolika v Kostolanoch chodievam casto (naposledy som pri nom poriadne zmokol tuto jar), ale vo vnutri som este nikdy nebol.

Martin, pri pristresku je vtipna zastavka s textom o odchodoch autobusu.

Tomas, prikladam obrazok Cincilaku.

Tomas Vohlarik

ak nemam nejaku naplanovanu turu v zdialenejsich koncinach tak sa vyberiem do Malych Karpat alebo Tribeca. vdaka Dankinej a Martinovej inspiracii tiez objavujem kremencove horky. tiez ma otravuju tie hnusne musky, nosim stale slnecne okuliare, niektore su take doterne ze vliezaju do oci aj nosa.

co sa tyka trasy pekne zvolena, pobavila ma ta zmienka o autobuse. pod vrcholom Velkeho Tribeca su zrucaniny vartovky Cincilak, dostal som na nu tip od miestnych, ale este som tam nebol, mala by byt niekde tu:
sk.mapy.cz/turisticka?source=…

Matobee

Vladimír zaujímavý prechod Tribečom. Určite sa najbližšie roky vami navštívenými končinami prejdem, pretože zatiaľ som bol len v Kostoľanoch pri pekných domčekoch a skutočne skvelom prameni pod kostolom podobne ako aj uvádzaš. Teším na najmä na prostredie Veľkého Tribeča ale zaujímavý tip je aj kaštieľ v Solčanoch a určite prekvapia a potešia aj iné miesta.

Ďakujem aj za objasnenie chrobáčika – kuklorodky, ktorá ma roky otravuje a považujme ho za najotravnejší hmyz, ktorý sa nedá odohnať šmahom ruky ako mucha alebo komár. Treba ju chytiť a zahodiť, prípadne nechutne rozpučiť. Nikdy sa mi nechcelo pátrať po tom ako sa volá, keďže nie som nejaký znalec hmyzu a ani rastlín. Ale zasmial som sa keď som si to slovo vygooglil. :-)
Minulý rok ma otravoval dokonca v teplom januári v Cerovej vrchovine pri Fiľakove. :-(

Trošku ale nerozumiem vsuvke o nepremávajúcom autobuse za Dekanovou chatou. Ale išlo asi o vtip. Snáď by ste sa nechceli vyviesť na Medvedí vrch autobusom. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum