Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Podrečian do Čeboviec koncom leta II.

Diskusná téma K článku: Z Podrečian do Čeboviec koncom leta II.

V "bohom zabudnutom" kraji Krupinskej planiny ležiacej severozápadne od Modrého Kameňa nájde návštevník členitý terén, kde sa horské masívy striedajú s náhornými planinami. Sú popretkávané hlbokými dolinami pripomínajúcimi kaňony. Slabšia turistická infraštruktúra láka do kraja hlavne turistov s prevládajúcou tuláckou DNA. Stačí sa len pobaliť a vyraziť!

Tomka

Veľmi príjemné čítanie! Poznám celkom dobre Krupinskú planinu, ale stále je tam čo objavovať. A Tvoje články sú vždy inšpiráciou.

Pavel Forgáč , 3 reakcie

Celú trasu dobre poznám je to pekný kraj. Mne sa osobne páči najviac dedinka Tuhár a jej okolie. Sú tam nezvyčajné jaskyne v sopečných horninách a dokonca dve útulne. Inak tiež som zabudol odbočiť k tej kamennej žene a dodnes som tam nebol :D. Ale snáď niekedy.

Matobee

Pavel vyzerá to tak, že by nebolo odveci zorganizovať Hiking stretko pri Kamennej žene. Hehe. :-)

Tomas Vohlarik , 1 reakcia

Ahoj Tono,
tvoje vandre, fotky aj clanky su paradne. Ja si precitam kazdy, len casto zabudnem zareagovat. Potom pribudnu nove prispevky na citanie, takze na starsie clanky sa trochu pozabudne. Vdaka za opis tychto zabudnutych koncin. Ja som z tychto miest bol akurat v Tuhari, mozno nastial cas to zmenit :-)

Martin knor

Paradna vandrovka. Velmi sa mi paci zastavka v Cebovciach. Ked som okolie obehaval pred 3 rokmi, tak tam tusim este nebola. Mozno je cas opat sa sem pozriet.

Svatopluk , 2

Ahoj Tono,
pekná cesta, pekné fotky. Šiel som kedysi V. Krtíš - H. Strháre - Senné - Príboj - Imrov kopec - Pravický potok a skončil v Pravici. Na Lysec mne to už nevyšlo, bola jedeň a krátke dni. Moje dojmy sú rovnaké ako Tvoje/Vaše.
Na Imrovom kopci ma upútala pekná drevenica a pred ňou stojaci G. Krajči, bývalý minister vnútra.
Páčia sa mi tieto vandry v partii, najmä protože ja vlk-samotár ich nepoznám.

Tono

Ahoj Svatopluk, no tie vandre s partiou kamaratov sa nam zacalo darit organizovat naozaj az po velmi dlhej dobe. Poslednych 25 rokov som chodil vylucne na vandre ci turistiku sam. Ako pisem, naozaj len posledne tri roky ideme aspon na dva - tri, max. styri spolocne vandre.

Svatopluk

Tono, Ty/Vy si/ste dobrý veterán. Ja som začal v roku 1978 na vojančine, od roku 1988 chodím na stredné Slovensko "pravidelne". Takže "posledných 40 rokov som chodil na vandre či turistiku sám." - abysom Ťa/Vás citoval. Posledných 8 rokov chodím občas so synom, od jeho 10 rokov. Stále je čo objavovať, stále ma to tam ťahá.

Matobee , 1 reakcia

Tono super pokračovanie. S chuťou som prečítal vaše bohaté zážitky. S výslužkou sa vám išlo určite veselo. Tie zábery „k Ipľu“ z rozhľadne sú fakt brutálne.

Zaspomínal som si na pekné miesta, ktorými som prechádzal túto jar. Akurát už kvitli čerešne a jablone. Domčeky v Plachtinciach, opustená chata KST na Špaňom laze, Čebovská pumpa a zastávka, na ktorej som tiež nejakú tu hodinku strávil.
Kamenný vrch mi pred pár rokmi tiež padol do oka. Chcel som na ňom prespať toto leto ale nejak to nevyšlo. Možno teraz cez krátke dni jesene a zimy tam zavítam a určite neobídem ani Opavskú horu. Kamennú ženu alebo skôr obryňu by tiež nebol zlý nápad navštíviť. Všetko sú to fajn tipy. :-)

Tono

Dakujem Martin! K tym miestam, co spominas, urcite chod, oplati sa. A mozno sa pri Kamennej zene stretneme :)

PaliT , 1 reakcia

Parádna túlačka, na tie tvoje články vždy netrpezlivo čakám.

Inak, keď ste išli k Opavskej rozhľadni, domy po pravej ruke patria gazdovi, u ktorého som sa bol učiť kosiť (Hontianska kosecká škola), tie kone boli asi tiež od nich.

Tono

Pali, tak to si ma potesil. Lebo niekedy mam dojem, ze tie moje tulacky kade tade sirsiu citatelsku obec moc neoslovuju :)
Inak, mna kosit ucil dedo, ked sme byvali na samote Matejstolna. Cez prázdniny so ja musel kosievat zahradu a pasienok :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum