Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nórsko I.: Pestrofarebnou prírodou na Tromsdalstinden / Sálašoaivi nad mestom Tromsø

Diskusná téma K článku: Nórsko I.: Pestrofarebnou prírodou na Tromsdalstinden / Sálašoaivi nad mestom Tromsø

Nórske mesto Tromsø je tretie najväčšie mesto za polárnou kružnicou, nazýva sa aj Arctic Capital. Nad mestom sa týči vrchol Tromsdalstinden, v miestnej sámčine Sálašoaivi. Zaujímavý turistický cieľ odolal snahám o stavbu olympijských zjazdoviek vďaka tomu, že ho Sámovia vyhlásili za posvätnú horu. Vybrali sme sa naň uprostred pestrofarebnej severskej jesene.

Daulagiri

Krása, Nórsko je aj môj veľký cestovateľský sen.
Z textu priam cítiť také botanické nadšenie autorky :-) Ale vhodne to aspoň oživuje samotný opis túry. Počasie bolo teda dosť sychravé, ale tie farby prírody sú i tak krásne.
Som zvedavý na ďalšiu časť.

Martin knor

Tak ist tam s botanikmi, to musel byt zazitok. Ja som tam bol pred 20+ rokmi s kamaratom na vartburgu a v aute sme si tahali uplne vsetko jedlo. Iba chlileb sme tusim kde-tu v mestach kupovali.

Ale turisticku znacku som tam nevidel. Vzdy sme isli len tak, kam nas napadlo. Kamennych mori sme si uzili.

LuboG

fajn článok, pripomenul mi tohtoročný máj ked som tiež bol v Tromso a okoli, tyzden sme sa tulali s pozicanym autom dáke túry, tiež turistika k free bivaku vo Várdohytta, zorganizovali sme pre miestnych aj geoevent v slávnej miestnej pivárni. Teším sa na pokračovanie článku a postrehy, my sme boli v dobe ked bolo dosť snehu a zima.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum