Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako kosožrúti na Salatíne spriechodnili zarastený chodník. Reportáž dobrovoľníčky v Nízkych Tatrách

Diskusná téma K článku: Ako kosožrúti na Salatíne spriechodnili zarastený chodník. Reportáž dobrovoľníčky v Nízkych Tatrách

Nuž, pohodové úseky po hrebeňoch rozľahlých hôľ či v príjemných briežkoch Nízkych Tatier sa nám postupne minuli, na rad prichádzajú poklady zo samého dna turistickej truhlice. Tento rok si našu opateru vyslúžil Salatín. Výsledkom našich prieskumných potuliek z Liptovskej Lúžnej na Salatín bolo rozhodnutie, že tentokrát deti s nami vypiľovať nepôjdu a uvedomenie, že veru bude celkom makačka vyniesť píly s príslušenstvom hore strmým kopcom a samotná práca nebude vôbec jednoduchá.

Daulagiri

Pracovať v takom počasí v takom teréne, za to klobúk dole. A veľká vďaka všetkým.
Inak tú novú žltú spojku som si nedávno všimol tuším na mapy.cz. Musím ju ísť otestovať, keďže tieto salatínske končiny mám rád.

Svatopluk

To isté ako Matobee
1 veľká vďaka
2 dôvod ešte raz sa na Salatín pozrieť.
Je to vlastne zkratka pre tých, čo sa nechcú drať hore na Salatín či dráždiť kolená zostupom.

Matobee

Stanislava klobúk dolu vám všetkým za super akciu pre blaho turistickej verejnosti. Za čo ste obetovali hodiny v nepríjemnom počasí pri ťažkej práci.
Pílenie a uhadzovanie v strmom, občas mokrom alebo suťovom teréne veru poznám zo skoršej mladi veľmi dobre, tak si viem živo predstaviť. Občas sme išli s drevom dolu aj my. :-)

A možno ešte väčšie vďaka (za mňa), že si asi viacerým spropagovala nový, žlto značený chodník. Ten som si veru nevšimol, že kedy pribudol a to často využívam aj mapy.kst.sk, kde je už zaznačený a dokonca aj očíslovaný. :-o
Pomerne často narážam na nové smerovníky a chodníky z oficiálnej dielne KST, niekedy už aj vyznačené v teréne, ale väčšinou nemajú pridelené čísla, čo trvá väčšinou dlhšie. Aspoň čo som si ja všimol. A lalať hlať nový chodník. Možno to bude kúsok aj tým, že je to len „krátka žltá spojka.“

No o dôvod viac ísť pozrieť na veľký Salatín, kde som veru už zo 3-4 roky nebol. Pôjdem asi v zime. Potešilo. Prajem veľa zdaru do ďalších akcií ! :-)

Gustoh , 2

A kadial ide ta zlta znacka na Salatin?Na mape som ju este nevidel.
"Červenou značený chodník je krásne priechodný od odbočky na novo vyznačený žltý chodník na Salatín až dole k Ráztockému sedlu. "

Jana157

Na elektronických mapách podľa info od značkárov z KST bude čoskoro.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum