Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bralá, jaskyne a vyhliadky – okruh Rokošmi

Diskusná téma K článku: Bralá, jaskyne a vyhliadky – okruh Rokošmi

Rozľahlé, divoké, ľudoprázdne, plné brál, výhľadových skál, jaskýň a nedotknutých lesov. Také sú Strážovské vrchy. V južnej časti pohoria sa nachádza podcelok Nitrické vrchy, ktorých výrazným vrcholom je Rokoš. Podľa neho si zvolil pseudonym aj najznámejší národný buditeľ Ľudovít Štúr – Pravoľub Rokošan. Samotný Rokoš má niekoľko podcelkov resp. vrcholov a v jeho blízkom okolí sa nachádza viacero jaskýň.

Tomka

Ahoj Tomáš! Vďaka za článok z mojich rodných Strážoviek. Išla som na Rokoš už mnohými cestami, ale Podvrátna dolina a Sučianske okno na mňa ešte stále čaká.:)

Tomas Vohlarik

Ahojte, vdaka za precitanie.

Ano je tam velmi pekne, uz spriadam plany na zimu a cakam na sneh :-)

Strazovske vrchy su vo vseobecnosti velmi pekne, ale mne sa tusim paci vsade na Slovensku.

Matobee - pisal som k Tvojmu clanku o Rokosi, ze zasa sme sa o par dni minuli. Stretneme sa pri Kamennej zene ako si navrhol pri Tonovm clanku :-)

Matobee

Tomáš momentálne Rokoš válí. Sranda, že sme sa takto o pár dní minuli a ešte väčšia by bola keby sa tam vtedy stretneme.
Pred dvomi mesiacmi som bol aj na Prednom Rokoši a Košútovej skale. Najmä Predný Rokoš a jeho okolie je veru poriadne zaujímavé. Aj po značenej trase bolo na čo pozerať, ale určite ešte tento vrch prekutrám lepšie, v štýle ako ty. Všada za tipy a inšpiráciu. :-)

Martin knor

Celu Tvoju trasu poznam, vybral si si dobre.

Volakedy pred rokmi som na Predny Rokos stupal mimo akehokolvek chodnika iba pomedzi skaly kusok zapadne od Tvojej trasy. To bol zazitok. Ale teraz je tam UEV a neviem aky stupen ochrany je tam vyhlaseny, takze ani diva srnka netusi, ci by bol taky vystup este stale legalny. (Tie v terene nevyznacene UEV mi dobre lezu na nervy.)

Tono

Velmi pekna tura v krásnom kraji.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum