Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Potulky po Kantábrijských Kordillerách: Picos de Europa

FunTTomas , 1 reakcia

Salamandra to síce je, ale bude to iný druh ako škvrnitá, lebo má pruhy a nie fľaky. Každopádne je to zaujímavé rovnako ako text článku.

Jaro Flídr

Je to salamandra škvrnitá (Salamandra salamandra), ale niektorý poddruh. Jestvujú dva poddruhy, ktoré sú pruhované. Jeden, S. s. terrestris sa vyskytuje aj na západe Nemecka. Toto ale bude S. s. fastuosa, ktorá je typická pre Kantábrijské hory a tiež sa vyskytuje v Pyrenejach.

Daulagiri , 2

Vyzerá to tam úžasne, charakterom mi tie hory pripomínajú tiež krasové Balkánske pohoria. Tá skalná veža Picu Uriellu vyzerá perfektne.
Relatívne nedávno som videl nejaké videá na youtube z týchto hôr, už tam ma zaujali. Mám o pohorie viac kam by som chcel ísť :-)

Zmienka o tom eko-bio záchode bola fajn až kým si nenapísal že bol zamknutý. Tak načo ho tam potom majú?
A keby bol človek menej pohodlný, dalo by sa tam spať aj mimo chát, napr. v stane alebo bivaku, keďže ide o Národný park?

Jakub Rusnák

@Daulagiri: S tým záchodom ťažko povedať, možno to bola len chyba v ich organizácii. Alebo som si možno nevšimol nejakú iné pravidlo ich chaty (napr. vyložiť sa pred ôsmou večer :D ) V národnom parku sa tam myslím smie bivakovať na jednu noc nad 2000m, takže by to šlo aj urobiť na trampa. Treba si nájsť pravidlá, majú to na webe. Stanovať sme ale nikoho nevideli (ale bolo aj dosť málo ľudí). V okolí chaty spali všetci v chate. Ak nechce človek kupovať večeru na chate, nie je problém navariť si svoje, majú aj miesto na to určené (treba vlastný ešus a varič samozrejme).

Daulagiri

Jasné, kto vie ako to bolo s tým záchodom. Len to pôsobí čudne že tam majú takú vychytávku a nakoniec bol zavretý.
A s tým nocovaním ma to zaujímalo len tak zo zvedavosti že ako to tam asi funguje. Pre porovnanie s našimi NP. Ktovie či sa sem niekedy dostanem, ale každopádne tie hory vyzerajú nádherne. Vďaka za sprostredkovanie zážitkov.

Martin knor , 1 reakcia

Nadhera, sem tak raz zavitat. Len tipujem, ze bez spanielciny by som bol strateny.

Paci sa mi ta salamandra.

Svatopluk

Puede ser problema sin español... . Ak sa pamätám dobre, v 90. rokoch to vo Španielsku s angličtinou slavné nebolo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum