Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Bosorky a Mesiačik alebo Tour de Vajskovská dolina

Diskusná téma K článku: Cez Bosorky a Mesiačik alebo Tour de Vajskovská dolina

Nízke Tatry nie sú len Chopok, Ďumbier a Kráľova hoľa. Prípadne osvedčená klasika – nízkotatranský hrebeň. Parádne zážitky ponúkajú aj bočné hrebene pohoria. A dva z nich, ležiace na južnej strane Nízkych Tatier, si v článku priblížime. Po ich prejdení obídeme celú Vajskovskú dolinu. Jej dnom je možné sa dostať iba po Vajskovský vodopád. Takto však budeme mať celú dolinu ako na dlani. A najkrajší je jej záver.

Mkvietok

Ahoj Martin, som to ja. Pozname sa z vlanajsieho hiking stretka na Kamienke. Len sa nam nejak rozbil profil, dalo ma to mimo nasho spolocneho s Mirkou.

Mesiacik a Baba su take, podla mna, take nezazivne. To uz radsej na samotnu Skalku. aj ked najskor az v lete :( Nuz, proti gustu, ziaden disputat. Hlavne byt niekde von, tak si uzi prechadzku ;-)

Daulagiri

Tak tomu sa povie veľkolepá trasa, na jeden deň celkom zaberák, keď sa človek chce aj rozhliadať. Vychytal si skvelé počasie.
Oba bočné hrebene som šiel už po dvakrát, ale určite nie naposledy. Je to fakt nádherná časť NT s minimom ľudí. Škoda že Skalka je otvorená len 3 mesiace v roku.

Matobee

Milan. Neviem či sa aj osobne poznáme, ak si jeden z autorskej dvojice Mirka a Milan Kvietkovci alebo si brezniansky menovec ? :-)
Každopádne parádna a náročná turistika z mne dobre známych končín. Na Skalke a väčšine trasy som bol mnoho krát. Akurát Mesiačik a Babu som zatiaľ navštívil len jeden krát a chystám sa tam opäť vyraziť. Asi dva roky som mal aj ja v pláne podobný, ale o čosi kratší, ľahší, jednodňový okruh ale cez Skalku a následne Vajskovskú dolinu. Nakoniec som to urobil inak a na dva dni.

Skalka, Chabenec a Prašivá patria k miestam mojich turistických začiatkov v teenagerskom veku ak nerátam detské turistiky v Telgárte, Muránskej planine a Raji. Tam som chodil už aj sám. Naposledy som bol na Skalke minulú jeseň, posledné dni pred uzáverou.

Super, že si tento úžasný vrch Nízkych Tatier opäť pripomenul a podelil sa o zaujímavé zážitky.
Legendárny a úžasný článok „Nezabudni na Skalku“ od Slava Švajku z 2008 je pre mňa jedným z prvých, ktoré si na tomto portály pamätám. Najmä jeho názov je úžasne zvolený, výstižný a dodnes si naň často spomínam. :-O

Svatopluk

Pekný výlet, dobrý športový výkon, pekne napísané.

DoxaD

Krásna a poriadne dlhá a " vysoká " túra, na foto " spod Mesiačika... " vidieť pekne Klenovský Vepor.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum