Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňom Jeseníkov začiatkom jesene II.

Diskusná téma K článku: Hrebeňom Jeseníkov začiatkom jesene II.

Hlavný hrebeň Jeseníkov je Červenohorským sedlom rozdelený na dve pomerne rozdielne časti. Južná je plochá a má výrazný hôľny reliéf s vrcholmi ako Břidličná hora, Vysoká hole či najvyšší Praděd. Severná časť je menšia a zalesnenejšia s dominantným masívom Keprníku. Obe sú však svojim spôsobom príťažlivé a turistom ponúkajú nádherné miesta, ktoré sa oplatí navštíviť.

Martin knor

Tuto cast Jesenikov vobec nepoznam. Pacia sa mi najma obrazky z Keprnika.

V minulosti som do Ciech chodieval na turistiku casto. Ale co som sa odstahoval z Bratislavy, presedlal som na Rakusko. S tym, ze do Ciech zacnem viac chodievat ked zmenia menu. Netusil som, ze to bude trvat tak dlho...

Tomas Vohlarik , 2

parada Mato, ja som si dal obe casti naraz. vdaka za perfektny tip, opis a fotky. tvoja dusa samotara musela plesat, ked si nikoho nestretal :-) mam len jednu otazku - kde bol tak krasny clanok tak dlho, ked si ho napisal az po 5 rokoch? a jedna technicka - pises si poznamky, alebo si to tak dobre pamatas?
pafi - tiez krasne tie zimne fotky, da sa tam pohybovat aj pesi, alebo len na snezniciach/lyziach?

Daulagiri

Tomáš tie úseky zo samotou prevládali a zmazali aj pošramotený dojem z okolia Pradědu. Ale je tam celkovo nádherne, rád sa tam vrátim.
Článok bol v mojej hlave, istý čas som neprispieval a teraz to trochu doháňam, ale toto bol posledný taký starý. Ak budú nejaké ďalšie články, tak už z túr po 2020-tom roku.
Priznám sa že si nepíšem žiadne poznámky ani denník. Niektoré túry boli také zážitkovo silné alebo vydarené že si ich pamätám aj po dlhých rokoch. A práve také spisujem. Táto patrí medzi ne. Na iné zabudnem už po dvoch rokoch.

Pafi

Tomáš, dá sa aj pešo, no úseky sú ratrakované a tak by si sa zabáral a možno by si to aj schytával od lyžiarov :-) Ináč je to v úseku Ovčárna - Skřítek, kde býva terén zľadovatelý.

DoxaD , 1 reakcia

Martin, pekne si to pochodil, zaujímavá krajina a ozaj Češi sú Holanďania východnej Európy, vidno, že majú veľa zázemia pre každý typ milovníka prírody. Veľmi sa mi páčili fotky a top pre mňa " Kamenný chodník pri zostupe po červenej smerom na Čenavu .

Daulagiri

Ďakujem Katka, veru majú tí naši susedia rôznorodé hory, pre každého niečo. Ten kamenný chodník bol zaujímavý hlavne v kontexte toho že tadiaľ kedysi premávali konské povozy, muselo to byť náročné.

Pafi , 1 reakcia

Ahoj Maťo, minule som si myslel, že už tie fotky nemôžu byť krajšie, no a predsa! Vychytal si počko vrátane zlatých hodiniek, paráda! Vďaka, maj sa, PaFi
P.S pár záberov z marca, z bežkoprechodu

Daulagiri

Na snežniciach by som si tento hrebeň vedel tiež predstaviť hmm, krásne Pavel.

Vladimir. , 1 reakcia

Okolo útulne v sedle Ramzová som prechádzal možno hodinu po tom čo si ju opustil. Spal som v penzióne. Inak vďaka tvojím fotkám vidím, o nevidel som. Celý deň som kráčal až po Švícarnu, kde bola nasledujúca noc, v hmlách a mrholeniu. Čo malo tiež svoje čaro. Drevenými chodníkmi cez rašenilištia v tom počasí som si to užíval. Aj výhľady oželel som. Prvých ľudí so stretol mimo chaty až na Vresovej studánke.

Daulagiri

Nemám z toho rána žiadnu fotku, takže neviem už presne kedy mi išiel vlak, ale minuli sme sa zrejme o chlp :-) No a veru aj v tej hmle a samote tie lesy museli mať čaro. Ale škoda lebo výhľad z Keprníka bol super.

Zdenči , 1 reakcia

Super Maťo. Pri čítaní počas upršaného rána som sa vrátil o pár mesiacov dozadu. S tými ľuďmi si mal šťastie. My sme ich tu v lete mali viac. Ale nie je to taká katastrofa ako napr. v Malej Fatre....veď všetci Česi sú tam a nie na svojich horách :-) Tak im to musíme vrátiť a preskúmať tie ich.

Daulagiri

Hej s tými ľuďmi som to vychytal, len pri výstupe na Keprník a na ňom ich bolo viac, inde v podstate nikto. Ako píšeš, väčšina je u nás :-)
Bolo tam krásne, verím že sa mi ešte podarí dostať do tých končín.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum