Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Turistické zaujímavosti nad Rimavskou Sobotou

DoxaD

Dopĺňam januárovú verziu. Keď by ste šli od rybníka na Vyšnom Skálniku- najprv NCH a na lúke nad Šinkovým potokom zísť zo značky doľava, idete lesnou cestou a po pár 1OOm sú veľké skalné galérie, aj Kamenný tunel, keď sa z tohoto komplexu vymocete, uvidíte, že Šinkov potok má pravostranný prítok, on je na mape bez mena, je to krásny kaňon aj v pieskovcovom podklade, cencúle sú hnedé, ten kaňonovitý prítok oddeľuje skalné útvary, kde je Kamenný tunel a Skalné okno.
Maťko, lesné jazierko sa už zmenilo v januári na klzisko a z rozhľadne na Maginhrade vidno aj už temer vyrúbanú Železnú bránu- vľavo od Klenovského Vepra. Tá už po novom poskytuje výhľady:-(

Svatopluk , 3 reakcie

Maťo, Ty si ma vrátil v čase. Píše sa február 1978 a svob. abs. Svatopluk Štěpánek sa dostavil k VÚ v Uzovskej Panici, 5 km od R. Soboty. Bol som tam devät mesiacov.
Pekný článok, vecné poznámky v budúcom príspevku.

Matobee

Sväto ďakujem. Rád som ti pripomenul mladé roky. Musíš okolie dobre poznať.

Ade.e

Svato, co tam bol za utvar? V takej dedinke by som to necakal. Jedine nejake strazenie.

Ade.e

Dalsi objavny clanok o neznamych zaujimavostiach na Slovensku.
Ja som bol na tych miestach v r. 2022 a 23 a velmi sa mi tam pacilo a urcite sa tam chcem este vybrat. Btw, tiez som bol inspirovany aj fotkami z mapy.
Je pekne, ze sa navzajom vieme inspirovat. :)

Martin knor , 1 reakcia

Pekne. Uz som sa tam 2-3 krat motal, ale vsetko som zjavne nevidel. Rad sa tam pozriem opat.

Poslal som Ti e-mail.

Matobee

Martin inšpiroval som sa aj tvojou túrou týmito končinami keď som si všimol, že si tu už čo to podnikol. A podľa tvojej fotky som hľadal aj Kamenného Janka. Díky za ňu. :-)

A myslel som veru na teba a napríklad aj Danku keď som zazrel skalnú bránu, že tam sa asi určite vydáte.
Mne sa zas ten skalný tunel nepodaril, ale podľa tvojich inštrukcií som bol veľmi blízko ale nemotal som sa v tej síce jesennej ,ale stále džungli dlho. Treba to tam skutočne hľadať.

DoxaD , 1 reakcia

Maťko, krásne si to pochodil a veľmi pekne sa Ti to skalné okno podarilo odfotit, na tej strane, ako je okno sa dá najsť veľa rôznych otvorov v tých pieskovcoch, aj uhorský znak na stene, našli sme aj veľa odtlačkov rastlín. Je to nádherná lokalita.
Keď od Kamenného Janka ideš už po červenej smer na Horné Zahorany a ako začínajú prvé domy vpravo- novostavby, tak vidno aj Veľký Radzim- Tomáš mi to odobril, je to len na pár m, ale zážitok. A keď ideš ďalej na Lukovištia smerom , tak vidno Kráľovku, Železník, Kohút a aj Ďumbier.
Pobehal si to tam statočne za 1 deň, mal si šťastie aj na počasie.
My sme posledne na Kamennom Jankovi boli v takej hmle, že nebolo vidno ani Janka, ani Kameň:-(
Ale tá trasa je krásna v každom počasí a jelene stretávame často, teraz najnovšie aj medvedicu s bábätkom. Veľmi si ma článkom potešil. A je to svätá pravda, že všade je krásne, len treba mať okále hor ako sa u nás vraví, čiže oči otvorené:-))

Matobee

Katka ďakujem krásne. No čo ja viem, či pekne. Nemal som veľkú časovú pohodu tak isto by sa so záberom ešte dalo trošku vyhrať. Je to zaujímavé miesto, bol som nadšený, odtlačky rastlín som si všimol ale ten znak nie.
No Horné Zahorany sú vysoko ako Kozinec a blízka vyhliadka tak ti verím, že je toho vidno dosť, ale sever bol pretkaný oblakmi. Veľa som toho nerozoznal. Každopádne v krásnom výhľadovom počasí si človek príde na svoje.

Ejha si ma prekvapila, že poznáš túto lokalitu. Pravda je, že to nemáš z Hnúšte ďaleko tak sa nieto čo čudovať. No máte aspoň dôvod pre minulé zlé počasie opäť navštíviť tieto miesta a prípadne aj niečo nové objaviť. :-)

Tomka , 1 reakcia

Pekne Martin. V tomto kraji je určite ešte veľa zaujímavých a neobjavených lokalít.
Aspoň raz do roka sem zablúdime a vždy sme milo prekvapení. Najbližšie pôjdeme hľadať tú skalnú bránu, lebo minule sme ju obišli.

Matobee

Danka ďakujem. Tak je ako vravíš. Ty si častá objaviteľka všeličoho všelikde. Na juhu stredného Slovenska je čo objavovať. Značiek je tam pomenej alebo žiadne. Tak do nejakých „beznačkových území“ sa verím, že raz vyberiem. Mám vyhliadnuté lokality okolo Poltára, Dolnej Strehovej a Valíc pri Tornali.
Verím, že sa Vám ju podarí objaviť, ale pridám ju aj do Galérie čoskoro. :-)

Gusto , 3 reakcie

V Salaši Maginhrad veľmi dobre varia

Svatopluk

Potvrdzujem, vynikajúca baranina vo všetkej podobe.

Rc

Aj vo veganskej podobe? :-)

Matobee

Gusto a Sväťo díky za gastro tip. Baraninku mám veru rád. Nuž možno raz ochutnám.

FunTTomas , 1 reakcia

Opäť krásny dôkaz, že nevysoké vŕšky na predhorí môžu ukrývať množstvo zaujímavostí a to nevšedných. Paráda.

Matobee

Tomáš díky. Vystihol si to. Lepšie sa už ani nedá. :-)
Bola to veru nečakane zaujímavá túra tak som sa rozhodol podeliť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum