Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Diaľková trasa Continental Divide Trail za 145 dní s Carmen Sandiego (trojdielna miniséria)

Diskusná téma K článku: Diaľková trasa Continental Divide Trail za 145 dní s Carmen Sandiego (trojdielna miniséria)

Diaľková trasa Continental Divide Trail (CDT) v USA je menej známou sestrou Pacifickej hrebenovky (PCT). Tento rok ju prešla slovenka Ivka Smolková, trailovým menom Carmen Sandiego. 4072 kilometrov jej trvalo 145 dní, najvyššie bola v nadmorskej výške 4352 metrov, zodrala pri tom 6 párov topánok a videla 38 rôznych druhov zvierat.

Lubo

V clanku sme rozsirili fotogaleriu

Adushka , 1 reakcia

Všetky tri diely sme zmákli včera v aute, veľmi zaujímavé počúvanie. Len jednu vec nechápem, ale to asi hovorí zo mňa závisť, že ja to tak nemám - kde všetci títo cestovatelia pracujú? Lebo však ísť jeden rok PCT, potom ďalší 145 dní CDT a na ďalší plánovať zasa podobný trail, to štandardné zamestnanie s 25 dňami dovolenky na rok asi nebude.. hmm. niečo asi robím zle.

Jakub Rusnák

Treba nájsť odvahu dať výpoveď. Alebo využiť príležitosť po vyhadzove :D My sme to kedysi urobili takto... Niekto iný to má zase prácu zorganizovanú tak, že môže. Myslím, že Petr Kosek (nalehko.com) o tom celkom zaujímavo píše, len už nepamätám, kde presne... Mojej sestre lekárke napríklad umožnili ísť na 3 mesiace ako neplatené voľno (na PCT by to bolo málo, no po Európe stačilo).

Jord

Pěkný článek. Škoda. že nemám víc časů abych šel dálkový trek.
Možná aspoň SNP někdy.
Jinak dík za rady co vzít sebou.
Jiří

Daulagiri

Tiež som si vypočul všetky diely dnes. Príjemný hlas veru, dobre sa to počúvalo. Tento fenomén dlhých trekov sa mi dostal do povedomia pred cca 3 rokmi vďaka Matúšovi Lašanovi. Je to paráda, fandím týmto ľuďom.
A tiež sa tak občas pýtam ako to tí ľudkovia majú s prácou... Možno v druhom živote sa mi niečo takéto podarí.

Americká príroda je veľkolepá, mal som možnosť vidieť ju zľahka väčšinou s auta, napr. aj tie spomínané San Juan Mountains.

Matobee

Lubo zaujímavý rozhovor s fajn tipmi z rôznych súčastí turistiky (výstroje, miest ...). Sympatická turistka s veľmi príjemným hlasom. Myslel som si, že to bude nejaká cudzinka (nič proti keby aj) a pritom takáto domáca makačka. Dobre jej to „chodí.“ Klobúk dolu. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum