Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Žilina – hrad Lietava – Skalky – Rajecké Teplice

MisoB

Ade.e: Rôznych zaklenutých priestorov sa nájde, aj tí. čo robia na rekonštrukcii tam majú miestnosti... ale netuším, ako by sa k tomu stavali.
Tu je kontakt na združenie hradlietava.sk/

Martin knor

Tu prvu cast trasy poznam. Siel som ju so synom, ked bol este maly. Tak ako Martin, sli sme rovno zo stanice a z hradu do Sulovskych skal. (Skalky nad Rajeckymmi Teplicami som obehaval po roznych chodnikoch miestneho znacenia z opacnej strany.) Na turu so synom mam pekne spomienky. Kdesi pod razcestim s modrou sme stratili znacku a bolo treba preskocit cez potok. Syn sa bal, ze to s malym batoztekom neda, tak som mu pomahal. Ale ako som ho drzal za ucho batoha, akosi som stratil rovnovahu a svacol som ho do potoka. Krpec padol do bacoriny na chtbat, no nastastie sa mu nic nestalo. Rozky sme vsak jedli mokre :-D .

Ade.e

Aj ked som v okoli Ziliny pobehal relativne dost, tak juzne od nej, mam len len jednu navstevu a aj Lietavsky hrad je jeden z mala, kde som nebol.
No uz som pokukoval po tulacke tymito krajami, tak verim, ze sa tento rok podari.
Paci sa mi ta uvodna fotka.
A mam otazku: Da sa na Lietavskom hrade prespat pod strechou? Dakujem

Sona

Tie Skalky su zaujimave, vdaka za tip. Ja som bola pozriet kamenne kreslo a hrad z Lietavskej Svinnej na jar 2022. Vlavo od razcestia Hrad Lietava su v lese zaujimave ploche skaly a neskor takyto vyhlad na Lietavsku Svinnu:

Matobee

Michal dobre si to vymyslel z tou vybavovačkou v Žiline. Dve muchy jednou ranou a mal si z toho aj turistický aj estetický zážitok. :-)

Tiež som takto isto ako ty, rovno zo žilinskej stanice a cez mesto vyrazil na veľkonočný pondelok minulého roka. Rozdiel bol v tom, že som to z hradu Lietava stočil k Súľovským skalám a nie do Rajeckých Teplíc. Sú to pekné končiny a tiež ma zaujalo aj kamenné dvojkreslo a potešili ma aj početné poniklece najmä v okolí hradu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum