Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okruh z Ľubochne cez Havrana a Ostré

Diskusná téma K článku: Okruh z Ľubochne cez Havrana a Ostré

Kúpeľná obec Ľubochňa ponúka pre turistov viacero možností, ako spoznať jej blízke okolie s tamojšími prírodnými krásami. Výhodou je, že niektoré z nich možno absolvovať ako okruh, bez potreby dodatočných presunov. Takto je možné sa prejsť napríklad cez veľkofatranskú Kopu alebo Kútnikov kopec. Nám však padol zrak na neznámy hrebeň Havrana, vôbec netušiac, aké prekvapenia nám prichystá.

Martin knor

Sipska Fatra je paradna. A kedze lezi mimo NP, mozno tam chodit ako si clovek zmysli. Pozrel som sa, to okienko som si do zoznamu nezapisal, ale cvakol som ho :-).

Ade.e

Z Lubocne som sice raz siel, ale opacnym smerom na Kutnikov kopec a dalej Siprun, ale v samotnu kupelnu dedinu som si nepozrel, co uz som mal v plane napravit.
Ale na Ostro som siel od Sipu a potom ostro dole do Svosova. Je tomu tiez dost rokov, mozno aj 10?
Na Ostrom sa mi pacilo, uvital som najma taky sukromnejsi charakter toho miesta oproti navstevovanemu Sipu.
Havranom som sice nikdy nesiel ale tie vyhladove miesta su pekne. A o to viac, inverzne, ktore sa mi tejto jeseni nepodarili.
Cela tato oblast je atraktivna na potulky bez davov turistov, ktore sa daju pospajat ci s dalsim prechodom, tiez malo navstevovanej casti VF alebo cez Komjatnu na takmer neznacene, ale krajinkarsky nadherne luky az do Dolneho Kubina, ktorymi som scasti tiez uz siel.
Ako Mato, aj ja sa tu chcem vratit a prejst to tu na dlhsej potulke.

Daulagiri

Pekné pripomenutie mojej niekdajšej túry pred 15-timi rokmi. Len ja som vtedy pokračoval z Ostrého ďalej do Komjatnej atď. Vtedy toto bola úplne neznáma oblasť.
Vychytal si skoro presne rovnaké podmienky aké som mal vtedy ja (október a inverzia) akurát oblačnosť bola vtedy trochu vyššie. Nepamätám si už z toho hrebeňa Havrana nič, len jednu vyhliadku. Ostré bolo vtedy zalesnené a výhľady obmedzené, teraz sú už čistejšie, aj reťaz pribudla. Ani zelená značka zo Žaškova do Komjatnej neexistovala.
Už dlhšiu dobu sa sem chcem vrátiť, mám v hlave prechod celej tejto časti VF. Snáď mi to raz vyjde. Ešte raz vďaka za pripomenutie.

Tomka

Krásny okruh si si dal. Celý kraj okolo Ľubochne a Komjatnej je nádherný, tam sa dá motať donekonečna.
Jaskyne na Skríželnej skale nie sú pri chodníku (myslím, že iba č. 8), ale sú pod skalnými stenami a prístup k nim je veľmi náročný (sutinový) a ani jaskyne nie sú veľmi príťažlivé. Zato Žaškovská jaskyňa pod Hrdošnou skalou je topka! Je voľne prístupná, chodník ide priamo cez skalné okno.
Odporúčam ísť na Hrdošnú skalu z Komjatnej, lebo je tam tiež zaistená cesta a väčší zážitok je keď sa po reťaziach ide hore ako dole.
Článok potešil. Posielam pár foto z Hrdošskej skaly.

Matobee

Milan jesenná parádička po nenápadných, ale úžasných miestach. Vyzerá to tam báječne aj vo farebnej jeseni, najmä z Ostrého, ktoré som si zamiloval minulú zimu. Vidím, že sa sem oplatí zájsť aj takto v jeseni a určite aj koncom jari. Krásne zábery najmä z už spomenutého vrcholu. :-)

Zaspomínal som si pri čítaní na tieto miesta, kedže som mal jednu trasu dosť podobnú. Niektorými som prechádzal už viac krát, inde som bol len raz. Ale mám tu ešte nejaké tie menšie plány do budúcna.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum