Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kysucká pitná túra

Diskusná téma K článku: Kysucká pitná túra

Nie, nepôjde o prechádzku po pohostinstvách nižšej cenovej skupiny. V okolí Čadce sú tri chránené pramene s pitnou vodou - vajcovky. Bukovský, Vojtovský a Ochodnický. Dajú sa navštíviť v rámci jednej dlhšej túry alebo dvoch kratších výletov.

Matobee , 1 reakcia

Martin pri pohľade na titulnú fotku som si myslel, že som tadiaľto šiel pred 11 mesiacmi minulú zimu. Nakoniec som zistil, že to tak nebolo ale bolo to o dolinu ďalej v Zákopčí.
Každopádne suoer nápad. Mám to podobne akonty, že vždy ochutnávam miestne pramene. Vajcovky až tak nemusím, ale ochutnám.
Ako tip na poriadnu vajcovku, ak nepoznáš ti odporučam podhorie Čergova a Hanigovskú Hostcovú vodu za dedinou. To je taká vajcovka, že už vizuálne sa z nej ťahali biele špagáty. Ledva som ju ochutnal a ľudia ako napr. Danka by sa asi poblila. Fakt hustá. Pcheee.

Chválim nápad a pekné zábery skorej zimnej krajiny. Ešte ma zaujíma kde a ako si riešil spanie, kedže nestanuješ, nebivakuješ ?

Martin knor

Ukladam si do pamate. V Hanigovciach som este nebol, ale na hrad sa uz chystam 2 roky.

Mino ZA

Ja viem že holoruby sa nikomu nepáčia ani mne, ale ja mám už 25 rokov chalupu na hrebeni a nie až tak ďaľeko od Chotárného kopca. Teda moja osobná skúsenosť s nimi.
Pred pár rokmi na konci septembra alebo začiatkom októbra som bol v tej našej hore na huby, všetko v pohode, Koncom novembra som sa tam bol prejsť a neveril som vlastným očiam, hora kompletne vyschnutá, lykožrút to zobral naozaj expresne, plocha min 20 hektárov, v decembri tam už boli pilčíci na ktorých nemôžem povedať krivého slova. po ťažbe spratali haluzinu, posadili stromky a bude to ideálne keď sa ešte naučia po sebe aj cestu upratať do pôvodného stavu, toš len toľko k drevomafii a nenažratým lesíkov, lebo to na Kysuciach až tak neplatí, nehovorím ža sa tu nekradne, ale to je iná kapitola...

Tomka , 1 reakcia

Páči sa mi keď má vychádzka motív. Tento Tvoj , je trochu netradičný, ale páči sa mi, aj keď vajcovky veľmi nemusím.:):)

Martin knor

Ja mam mineralky, a najma vajcovky, velmi rad. Samozrejme, nie kazdy den.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum